2023.8.31 10:12
Olvasási idő 0:40
Szécsi Krisztián

A Barbie a Warner Bros. történetének legsikeresebb filmje – Te kitalálod, melyik kultfilmet körözte le?

FILMEK + SOROZATOK BARBIE BARBIE FILM BARBIE-CORE GRETA GERWIG MARGOT ROBBIE RYAN GOSLING

A stúdiónak van miért örülnie, hiszen a Barbie nemcsak az idei év, hanem a Warner Bros. teljes történetének legnagyobb bevételt hozó filmje lett.

Már megjelenése előtt mindenki sejtette, hogy a Greta Gerwig által rendezett Barbie valószínűleg tényleg hatalmasat fog szólni a sajtóban, plusz beszakítja a jegyeladásokat. Arra azonban kevesen számítottak, hogy ez lesz az idei év legtöbb bevételt hozó filmje, sőt, a Warner Bros. stúdió történetének legnagyobb bevételt hozó alkotása is egyben. Barbie eddig 1,3 milliárd amerikai dollárt hozott a konyhára (egészen pontosan 1 341 854 460 dollárt, átszámítva 452 milliárd HUF) ezzel túlszárnyalva a Harry Potter és a Halál ereklyéi 2-t, amely 2011-ben ennél valamivel kevesebbet, 1 341 511 219 dollárt kaszált a mozikban.

Kiemelt tartalom
Tégy mindenkinek egy szívességet és nézd meg a Barbie-t – Férfiszemmel az év legjobban várt filmjéről Tégy mindenkinek egy szívességet és nézd meg a Barbie-t – Férfiszemmel az év legjobban várt filmjéről 2023.7.27 16:37

Az infláció elég fontos szempont, amikor rangsort kívánunk felállítani, de még az árfolyamváltozás sem tántoríthatta el Margot Robbie-t az első helytől. A Barbie készítői egyébként a Disney Jégvarázs 2-jének 1,43 milliárd dolláros bevételét is szeretnék majd túlszárnyalni, ez pedig ha sikerül, Greta Gerwiget minden idők legsikeresebb rendezőjévé emeli nagyjátékfilm bevételét tekintve. Az idei másik filmográfiai sláger, az Oppenheimer sem panaszkodhat a maga 800 millió dolláros (körülbelül 278 milliárd forint) bevételével, mely így már Cristopher Nolan legsikeresebb filmje.

Kiemelt tartalom
Német szexjátékból kislányok példaképe – így lett Barbie-ból egy műanyagba zárt popikon Német szexjátékból kislányok példaképe – így lett Barbie-ból egy műanyagba zárt popikon 2023.4.15 10:30