2023.8.30 10:23
Olvasási idő 0:45
Krajnyák Petra

Eminemmel kampányolt egy amerikai politikus, a rapper nem igazán értékelte a "gesztust"

ZENE EMINEM VÁLASZTÁSOK ZENE

A közönség oda volt a republikánus Vivek Ramaswamy Lose Yourself előadásáért.

A republikánus Vivek Ramaswamy is elindult az elnöki címért és nem csak tradicionális eszközökkel kampányol. Az iowai állami vásáron kedvenc rappere, Eminem Lose Yourself című slágerét adta elő. A politikus egyetemi éve alatt Da Vek művésznéven lépett a zenei pályára, mielőtt a politikát választotta volna. Korábban azt nyilatkozta, élete aláfestőzenéje a Lose Yourself lenne, így érthető miért erre esett a választása, és még „a gyerekeket is rá kéne kényszeríteni a vágott változat meghallgatására.

A támogatói körében nagy sikert aratott a politikus performansza, Eminem viszont nem volt elragadtatva, attól hogy dalát kampánycélokra használják, így a kiadóján keresztül küldött egy levelet Ramaswamy kampánystábjának, amelyben felszólítja, hogy többé ne használja a kampány során a dalt. Amennyiben ez megtörténik a levél keltezésétől számítva, a szerzői jog megsértése miatt jogi útra terelik az ügyet.

A 38 éves indiai származású férfi biotechnikai cég milliárdos tulajdonosa 2023 februárjában Tucker Carlson műsorában jelentette be, hogy republikánus jelöltként indul. A 2020-as választásokon Donald Trump mellett állt, politikai kampányában kamunak nevezte a klímaváltozást, szerinte Amerikának fel kéne hagynia az ukránok támogatásával.