Hétfő 2022.11.28

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Zene
2022.11.23 12:14
Olvasási idő  0:48

Jelentős szavazási változásokat jelentett be 2023-ra az Eurovíziós Dalfesztivál

Jövőre már olyan országokból is lehet szavazni az Eurovíziós Dalfesztivál versenyzőire, amelyek nem vesznek részt a versenyben.

2022.11.23 12:14 Olvasási idő  0:48
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

A szervezők keddi közleménye szerint "a világ többi része" által leadott szavazatok erősítik a közönség befolyását a verseny eredményére, és egyúttal abban is segítenek, hogy globálisabbá tegyék a műsort, amelynek tavalyi nézettsége több mint 160 milliós volt.

 

A nézők egy biztonságos online platformon adhatják majd le szavazataikat. Azoknak az országoknak a listáját, ahonnan ezt meg lehet tenni, májusban, a verseny előtt hozzák nyilvánosságra. A nem versenyző országokból érkező szavazatokat összevonják, hogy az elődöntőben, valamint a döntőben is olyan súlyú pontokat lehessen szerezni velük, mint egy résztvevő országból.

 

A 2023-as Eurovíziós Dalfesztivált Liverpoolban rendezik meg az idei győztes, Ukrajna képviseletében. A szabályzat szerint a győztes országnak jár a következő verseny rendezésének joga, de az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) az ukrajnai háború miatt biztonsági okokból átengedte a házigazda jogát a második helyezett Nagy-Britanniának.

 

Forrás: Jens Büttner/dpa (Photo by Jens Büttner/picture alliance via Getty Images)

 

A szervezők egyúttal azt is bejelentették, hogy a szavazás az elődöntőkben is változik: az országok továbbjutásáról kizárólag a nézők döntenek majd. Eddig a nézők és a nemzeti szakértői zsűrik kombinált szavazata döntött ebben a fázisban.

 

A döntőben a globális közönség és a zsűrik összesített szavazata dönt a győztesről.

 

Az EBU szerint a szabályok megváltoztatásával a verseny intergritását is védik, mivel a 2022-es versenyben hat ország eredményei szabálytalanul alakultak ki.

 

(MTI)

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  Jens Büttner/dpa (Photo by Jens Büttner/picture alliance via Getty Images);
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában zene
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra