2023.8.28 9:08
Olvasási idő 0:54
Szöllősi Anna

Megvan, mikor érkezik a Rick és Morty új évada

FILMEK + SOROZATOK RICK ÉS MORTY SOROZATOK

A Rick és Morty hetedik évada lesz az első, ahol nem Justin Roiland adja a címszereplők hangját.

Tavaly decemberben ért véget a Rick és Morty 6. évada, az Adult Swim pedig bejelentette, hogy a felnőtteknek szóló animációs sorozat 7. szériájára sem kell már sokat várnunk: az Egyesült Államokban október 15-én debütál, míg itthon az HBO Maxon lesz látható október 16-tól.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Rick and Morty (@rickandmorty) által megosztott bejegyzés

A hetedik lesz az első olyan évad, amiben nem Justin Roiland szinkronszínész (és a sorozat egyik alkotója) fogja adni Rick és Morty hangját: a Hulu után az Adult Swim is megvált tőle januárban, miután a férfit a barátnője családon belüli erőszakkal vádolta meg. A botrány kirobbanását követően újabb áldozatok jelentkeztek, akik szerint Roiland a sikerét arra használta, hogy kapcsolatba lépjen fiatal, 15-17 éves rajongókkal, és szexuálisan közeledjen hozzájuk.

A vádakat végül ejtették Roiland ellen márciusban, aki akkor úgy nyilatkozott:  „Mindig is tudtam, hogy ezek az állítások nem igazak, és biztos voltam benne, hogy ez a nap is eljön. Hálás vagyok azért, hogy ejtették az ügyet, de mélyen elszomorítanak azok szörnyű hazugságok, amiket rólam írtak az eljárás során. Főleg azért vagyok csalódott, mert ennyien és ilyen gyorsan ítélkeztek a tények ismerete nélkül, kizárólag egy megkeseredett exbarátnő szavaira alapozva, aki a jogszerű eljárást megkerülve próbált cancellelni engem. Szégyenletes, hogy sikerrel járt, még ha csak részben is” – írta akkor. 

A televíziós csatorna egyelőre nem jelentette be, ki lép Roiland helyébe.