2023.8.24 11:39
Olvasási idő 0:35
Szöllősi Anna

Marvel-sztárral érkezik Enyedi Ildikó új filmje

FILMEK + SOROZATOK ENYEDI ILDIKÓ MARVEL TONY LEUNG

Tony Leung, a Szerelemre hangolva című film és a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája Marvel-produkció szereplője is közreműködik Enyedi Ildikó legújabb projektjében.

Az Arany Medve-díjas rendező olyan sikerfilmekkel büszkélkedhet, mint A feleségem története és a Testről és lélekről, ezúttal pedig a Silent Friend (Csendes Barát) munkacímű, német-francia-magyar koprodukcióval rukkol elő. Enyedi Ildikó új filmje a német-francia filmalap támogatásában részesült, és a legnagyobb megítélt támogatási összeget, 450 ezer eurót kapott. Ebből a német partner, a Pandora Film GmbH kapta a nagyobb részt, a francia, természetről szóló, állatos filmekre „szakosodott” Galatée Films pedig a kisebb összeget, kétszázezret.

A film rövid szinopszisa szerint a film az ember és fa együttélését boncolgatja, három történeten keresztül, és középpontjában egy fa áll, amit Dél-Amerikából hurcoltak át egy németországi város botanikus kertjébe, Marburgba.

A Variety arról ír, hogy Leung a film harmadik történetének főszereplőjeként csatlakozik a stábhoz, és egy neves idegtudóst fog alakítani, aki szülővárosából, Hongkongból utazik Németországba.

Enyedi azt nyilatkozta, hogy a szerepet specifikusan a színészre szabva írta meg. 

Forrás IMDB / Marvel / Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája

 A Silent Friend forgatási munkálatai 2024 áprilisában kezdődnek.