2023.8.17 12:20
Olvasási idő 0:35
Krajnyák Petra

Kiderült, mennyiért vállalhatta el Szigetes fellépést Billie Eilish

ZENE BILLIE EILISH FESZTIVÁL KONCERT SZIGET

A Grammy-, Oscar-, és Golden Globe-díjas énekesnő nagyon is tisztában saját értékével.

A 21 éves énekesnő méltó módon zárta a 2023-as Sziget Fesztivált, menedzsmentje meg is kérte a performansz árát. Nem csak különleges kérésekkel fordult a szervezők felé, az amerikai szakoldalak becslése szerint úgy 1,75 millió dollárba (nagyjából 600 millió forintba) kerülhetett a Grammy-díjas énekesnő keddi fellépése. Az ár nem csak a koncertet fedezte, így Billie Eilish szüleivel, bátyjával és egyben szerzőtársával, Finneas O'Connor-ral, illetve gyógytornászával érkezhetett.

Forrás Sziget Festival Official / Facebook

Csiszár Virág, a Sziget line-up főszervezője elárulta a Hajógyár podcastban, hogy öt éven át kellett küzdeni az amerikai énekesnőért. A fiatal énekesnő és csapata ragaszkodott saját időbeosztásukhoz; az amerikai és európai turnédátumok időpontjaihoz. Emiatt került a fesztivál utolsó napja augusztus 14., hétfő helyett keddre.

A legdrágább fellépő címét az Imagine Dragons birtokolja 2 millió dolláros (680 millió forint) gázsijával, míg a Florence and the Machine közel 500 millió forintot kapott. Meglepő módon a francia DJ, David Guetta "csupán" 60 millió forintot kért a show-ért.