2023.8.15 15:07
Olvasási idő 0:36
Szöllősi Anna

Billie Eilish és Yungblud speciális kéréssel fordultak a Sziget szervezői felé

ZENE BILLIE EILISH SZIGET

Más rocksztár végtelen alkoholt és ki tudja még mit rendelne a backstage-be, Billie Eilish és Yungblud igényei egészen más jellegűek voltak a Szigeten.

Ökotudatos fellépők a szigeten

Az idei Szigeten két nemzetközi produkció volt, akiknek környezetvédelmi szempontokat előtérbe helyező kérései voltak a szervezők felé. Dominus Ákos, a Sziget fenntarthatósági menedzsere elmondta: Yungblud, aki pénteken lépett fel a Nagyszínpadon, egyáltalán nem tartott igényt műanyag palackos vizekre. A ma este színpadra lépő Billie Eilish – aki elkötelezett klímaaktivista – azt kérte, hogy minden étel és ital, amit kapnak, organikus alapanyagokból készüljön, vegánd étrend szerint. Az ételek és italok csomagolására vonatkozóan az volt a kérése, hogy ne műanyag legyen, hanem valamilyen egyéb, többször használható anyag. Ebből következően a műanyag palackokat az ő stábja is kérte mellőzni.

Szabálykövetőek a szigetlakók

Dominus a Forbesnak arról is beszélt, hogy tapasztalataik szerint a szigetlakók szabálykövetők a szemetelés tekintetében: ha tele is van egy kuka, nem dobják a hulladékot a földre, hanem valahogy odabiggyesztik a halom tetejére. Persze ehhez elég kuka is szükséges: idén 850 darabot helyeztek ki, emellett zsáktartó állványokat és nagyméretű, szelektív hulladékgyűjtő konténereket is telepítettek.