2023.8.11 10:04
Olvasási idő 1:04
Kovács M. Dávid

Meghalt Johnny Hardwick, a Texas királyai egyik legemlékezetesebb karakterének szinkronszínésze

FILMEK + SOROZATOK SOROZATOK

Holtan találták texasi otthonában a Dale Gribble hangját kölcsönző Johnny Hardwickot.

64 éves korában meghalt Johnny Hardwick amerikai szinkronszínész, humorista és youtuber, erősítette meg a sajtóban keringő információkat a Hulu és a 20th Television Animation közleménye.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

IGN (@igndotcom) által megosztott bejegyzés

Hardwick neve leginkább arról ismert, hogy ő adta a konteóhívő Dale Gribble hangját a Mike Judge (Beavis and Butt-Head) és Greg Daniels (The Office) által jegyzett, Texas királyai (eredeti címén: King of the Hill) című animációs sorozatban.

A Deadline híre szerint Johnny Hardwick holttestére az otthonában találtak rá a texasi Austinban, és bár a halálának oka egyelőre nem tisztázott, az idegenkezűséget a helyi hatóságok már kizárták.

Johnny Hardwick a Texas királyai családjának hihetetlenül szeretett tagja volt: hatalmas tehetsége, briliáns humora és barátsága nagyon fog hiányozni mindenkinek, akinek volt szerencséje vele együtt dolgozni az elmúlt 25 évben. Legmélyebb részvétünket fejezzük ki barátainak és családjának, miközben az animációs filmek egyik legnagyobb alakjának elvesztését gyászoljuk. Az ő hangja keltette életre az egyik legikonikusabb karakterünket, végtelenül fog hiányozni.

Johnny Hardwick nem csupán szinkronszínészként, hanem íróként és producerként is részt vett az ikonikus rajzfilmsorozat gyártásában. A Texas királyai 1997 és 2010 között 13 évadot élt meg, ezalatt számos televíziós díjra jelölték, amelyek közül többet el is hozott.

A Hulu – ahol a korábbi részek továbbra is elérhetőek – épp az év elején jelentette be, hogy a Texas királyai alkotógárdája hamarosan újra összeáll, a sorozat újraélesztésében pedig Hardwick is részt vesz majd, a halálakor azonban még nem fejezte be az új évad felvételeit.

Kiemelt tartalom
A Kádár-rendszer óvó tekintete: Ezek voltak a szocializmus legikonikusabb tévésorozatai A Kádár-rendszer óvó tekintete: Ezek voltak a szocializmus legikonikusabb tévésorozatai 2024.7.21 10:32

A sorozat 2010-es kifutását követően Johnny Hardwick elindította saját YouTube-csatornáját, ahol előszeretettel mutatkozott és bolondozott – Dale Gribble karakterét megidézve – ikonikus baseballsapkájában és napszemüvegében.

„Nagyszerű író, színész és komikus volt, nagyon fog hiányozni“ – emlékezett rá Mike Judge, a sorozat egyik alkotója.