2023.8.11 9:00
Olvasási idő 1:03
Kovács M. Dávid

Palira vették a világot: mégsem halt meg Lil Tay, legalábbis a legújabb neki tulajdonított nyilatkozat szerint

ZENE ÁLHÍR INFLUENSZER LIL TAY

"Nem haltam meg" – állítja a világhírű influenszer egy hivatalosnak tűnő nyilatkozatban. A közlemény szerint Lil Tay testvére szintén életben van, de traumatikus időszakon vannak túl.

Noha halálhíre világszerte bejárta a különböző lapokat és hírportálokat, Lil Tay állítólag mégis életben lehet. Az influenszer családja legalábbis a TMZ-nek adott nyilatkozatában azt állítja, hogy a 14 éves lány Instagram-oldalát feltörték, így terjedhetett el, hogy a napokban életét veszthette.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Lil Tay (@liltay) által megosztott bejegyzés

Ahogy korábban a Refresher is beszámolt róla, a Lil Tay hivatalos Instagram-oldalán megjelent közlemény szerint a kanadai rapper tragikus hirtelenséggel életét vesztette, méghozzá a testvérével együtt. A posztot időközben ugyan törölték, szerdán azonban a fiatal sztár menedzsmentje a Varietynek megerősítette az értesülést.

A TMZ-nek eljuttatott nyilatkozatban magát az influenszert is idézik:

Szeretném világossá tenni, hogy a bátyámmal életben és biztonságban vagyunk, azonban teljesen összetört a szívem, és nehezen találom a megfelelő szavakat. Traumatikus 24 órán vagyunk túl. Tegnap egész nap végtelenül szívszorító és könnyfakasztó telefonhívásokkal bombáztak a szeretteim, miközben próbáltam rendezni ezt a zűrzavart.

A közleményben maga a tinisztár közli, hogy az Instagram-fiókját feltörték, a téves közléssel pedig nemcsak az elmúlt pár napját szúrták el, hanem még a nevét is rosszul emlegették. „Még a nevem is tévesen szerepelt. A hivatalos nevem Tay Tian, nem pedig Claire Hope“ – írják a neki tulajdonított sorokban.

A történtek nyomán a TMZ egyébként kapcsolatba lépett a vancouveri rendőrséggel, valamint a családtagokkal is, de ők sem tudtak semmit a lány állítólagos haláláról.

Lil Tay mindössze kilencéves korában futott be az internet, saját magát pedig az évszázad legfiatalabb flexelőjének nevezte, videóiban ugyanis igen pazar életmódot folytatott. A fiatal rapper 2018-ban szinte teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, egyes feltételezések szerint a saját szüleivel került jogi vitába, de olyan is előfordult, hogy az Instagram-oldaláról minden poszt eltűnt, majd kurtán csak annyit üzent a követőtáborának: „Segítsetek“.