2023.8.10 8:44
Olvasási idő 1:22
Masszi-Rigó Csilla

Meghalt Lil Tay, az internet legfiatalabb álrappere

ZENE HALÁL

A mindössze 14 éves lány halálának okát egyelőre nem tudni, a szülők azonban azt is megosztották búcsújukban, hogy a lány fiútestvére is életét vesztette.

Mindössze 14 évesen, tragikus hirtelenséggel hunyt el Lil Tay, valódi nevén Claire Hope kanadai rapper és internetes sztár – derül ki a Variety híréből. 

„Nehéz szívvel osztjuk meg a lesújtó hírt szeretett Claire-ünk hirtelen és tragikus haláláról” – írta megemlékező posztban a lány családja Lil Tay hivatalos Instagram-oldalán.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Lil Tay (@liltay) által megosztott bejegyzés

„Nincsenek szavaink arra, hogy kifejezzük az elviselhetetlen veszteséget és a leírhatatlan fájdalmat. Ez a végkifejlet teljesen váratlanul ért minket, és mindannyiunkat sokkolt. A testvére halála még elképzelhetetlenebb mélységet ad a gyászunknak. A mérhetetlen gyász idején kérjük, hogy gyászunk során tartsuk magunkban ezt a mélységes veszteséget, mivel Claire és testvére halálának körülményeit még vizsgálják. Claire örökre a szívünkben marad, távolléte pótolhatatlan űrt hagy maga után, amelyet mindenki, aki ismerte és szerette, érezni fog.”

Lil Tay 2018-ban, mindössze 9 évesen lett híres videóival, saját magát az évszázad legfiatalabb flexelőjének nevezte, videóban pedig igencsak pazar életmódot folytatott: volt, hogy elvileg 200 000 dollárért vett magának sportautót annak ellenére, hogy még évek kellettek neki a jogosítvány megszerzéséhez, egy másikban posztban pedig a Beverly Hills-i kilátó tetejéről kiáltott le mindenkire, hogy ő irányítja egész Los Angeles-t.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Lil Tay (@liltay) által megosztott bejegyzés

Lil Tay még Chief Keeffel és XXXTentacionnal is megismerkedett, utóbbit egy korábbi posztban apafigurának nevezte. A fiatal rapper 2018-ban szinte teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, egyes hírek szerint saját szüleivel került jogvitába, olyan is előfordult, hogy a lány Instagramjáról minden poszt eltűnt, sztoriba pedig csak annyit írt ki: 

Segítsetek rajtam. 

Olyan hírek is szárnyra kaptak, hogy Claire Hope apja molesztálhatta a lányt és egyben bírósági végzést intézett, mely által visszaköltöztette gyermekét Kanadába, hogy hasznot húzzon a keresetéből. Lil Tay akkori menedzsere, Harry Tsang a Daily Beastnek adott 2018-as interjújában azt állította, hogy az állítások koholtak. Később a lányt is sikerült megszólaltatni az ügyben, aki azt mondta, nehéz helyzetben van édesanyjával, mert apja – akit évek óta nem látott – zsarolja a családot és hirtelen vissza akarja őket költöztetni Kanadába. A lány maga mondta akkor, hogy apja csak a pénzre játszik, a pontos történet azonban nem ismert a média előtt.