2023.8.10 11:26
Olvasási idő 0:40
Masszi-Rigó Csilla

Cenzúrázza a Rómeó és Júliát néhány floridai iskola, mert túl sok benne a szexualitás

TÁRSADALOM OKTATÁS

Teszik mindezt elővigyázatosságból, a helyi oktatási törvényeknek megfelelően.

Túl sok benne a szexuális tartalom, bizonyos floridai iskolák irodalom óráin így csak néhány jelenetet olvasnak fel a tanárok Shakespeare Rómeó és Júliájából. Az államban még három éve vezettek be új oktatási reformot, mely által a tanároknak egy ajánlott könyvlistából szabad kiválasztaniuk azokat az irodalmi műveket, amelyekből tanítani kívánják a diákokat. 

Olivia Hussey és Leonard Whiting Franco Zeffirelli 1968-as Rómeó és Júlia című filmjéből. Forrás GETTY IMAGES

Bár a listán William Shakespeare művei is szerepelnek, Hillsborough megyében nemrég közölték a tanárokkal, hogy a Rómeó és Júliából mindössze egyes részletek olvashatók fel, amiért a könyv túl sok, a szexualitást leíró tartalommal rendelkezik. A megyei iskolák így próbálnak meg eleget tenni annak, hogy a tanítási módszer ne menjen szembe a helyi törvényekkel, amelyek a szexualitás iskolában való bemutatását, oktatását korlátozzák. 

Kiemelt tartalom
A jövő nagy filmesei köztünk járnak: Jön a Cinemira, Magyarország egyetlen gyerekeknek és fiataloknak szóló filmfesztiválja A jövő nagy filmesei köztünk járnak: Jön a Cinemira, Magyarország egyetlen gyerekeknek és fiataloknak szóló filmfesztiválja 2024.10.4 14:05

Nem ez az első eset, amikor a floridai állam oktatási tanácsa igencsak megkérdőjelezhető kijelentést tesz, legutóbb ugyanis azt nyilatkozták, hogy a fekete bőrűek történelmük során, rabszolgaként olyan készségeket fejlesztettek ki, amiket személyes hasznukra tudtak fordítani. Szerintük ráadásul az afroamerikaiak elleni erőszak említése mellett szót kell ejteni arról is, hogy, a feketék is követtek el erőszakos cselekményeket.