2023.8.10 9:29
Olvasási idő 0:59
Masszi-Rigó Csilla

Kiderült, mikor mutathatják be az iPhone 15-öt

TECH-TUDOMÁNY APPLE IPHONE MOBILTELEFON TELEFON

Bár a hivatalos meghívót még nem küldték ki, egyes források szerint már nem kell sokat aludni az új telefonok bemutatójáig.

Izgatottan várja az ősz kezdetét minden tech-őrült, az elmúlt évek tapasztalatai szerint ugyanis az Apple minden év szeptemberében rendezi meg legújabb telefonjainak bemutatóját. Idén sincs ez nagyon másképp azt kivéve, hogy míg az eddigi években általában szeptember második keddjére hirdették meg Tim Cookék a bemutatót, addig tavaly egy csütörtöki napra esett az esemény.

Forrás Technizo

A 9to5Mac híre szerint több mobilszolgáltató is arra kérte munkatársait, ne vegyenek ki szabadságot szeptember 13-ra, arra a napra ugyanis fontos bejelentés várható az egyik legismertebb techcégtől. A Bloomberg egyik újságírója szintén úgy értesült, hogy az Apple szeptember 12-én, kedden tervezi bemutatni új, iPhone 15 szériáját, amely ezúttal számos újítással „lepi meg” a felhasználókat. 

Ahogy arról már korábban írtunk, az iPhone 15 széria mindegyik eszközén USB-C bemenet lesz, így eltűnik a régi, iPhone felhasználók számára jól ismert lightning csatlakozó. Minden új alapmodell 48 megapixeles kamerát kap, a telefonoknál várhatóan a rozsdamentes acél helyett teljes mértékben áttérnek a titániumra a könnyebb érzet és a nagyobb tartósság érdekében, a korábbi kapcsoló helyett pedig egy új némító/akciógombot is kapunk, amely jobban hasonlít majd az Apple Watch Ultra gombjára. Ami a kamera specifikációit illeti, az iPhone 15 Pro Max megkapja a periszkóp lencsét, ami megduplázza a zoom mennyiségét 6x-ra. Az előzetes pletykák szerint a színválaszték is megváltozik majd az új telefonoknál, a Pro készülékek sora egy mélyvörös/ bordó opcióval egészül majd ki. Ha valóban szeptember 12-13-án kerül sor a bemutatóra, úgy az előrendelések szeptember 15-től lesznek elérhetőek, a telefonok pedig szeptember 22-e környékén kerülhetnek majd a boltok polcaira, persze csak Amerikában.