2023.5.30 13:15
Olvasási idő 0:51
Maier Péter

Nagyjából így fognak majd kinézni az iPhone 15 széria modelljei

TECH-TUDOMÁNY APPLE IPHONE

A MacRumors csapata megmutatta a széria dummy modelljeit, amik általában elég pontosan előrejelzik, hogyan is néznek ki a végleges telefonok.

Hozzájutott az új iPhone 15 széria úgynevezett dummy modelljeihez a MacRumors YouTube-csatorna csapata. A dummy modell lényegében előzetes információk alapján lemodellezett készülékeket jelent, amelyeket egy adott kütyü megjelenése előtt készítenek el, hogy lemintázzák, hogyan is fog az kinézni. Ezek általában elég pontos másolatai a később megjelenő eszközöknek, amelyeket telefontokgyártók készítenek kiszivárgott információk alapján, hogy minél hamarabb tokot árulhassanak az adott készülékre. Így a MacRumors videójában található iPhone 15 „bétamodellek“ alapján akár erős következtetéseket is levonhatunk arra, hogyan fognak kinézni az új széria telói, az iPhone 15‌, ‌iPhone 15‌ Plus, iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro‌ Max – ezek a mobilok várhatóan 2023-ban kerülnek majd piacra.

A dummy modellek szerint az iPhone 15 széria mindegyik eszközén USB-C bemenet lesz. Úgy tűnik, hogy az iPhone szélein is lesz egy sor dizájnváltás, a szögletes szélekkel szemben lekerekített élekkel. A 15-ös modellnél várhatóan a rozsdamentes acél helyett teljes mértékben áttérnek a titániumra a könnyebb érzet és a nagyobb tartósság érdekében. A korábbi kapcsoló helyett egy új némító/akciógombot is kapunk, amely jobban hasonlít majd az Apple Watch Ultra gombjára. Ami a kamera specifikációit illeti, az iPhone 15 Pro Max megkapja a periszkóp lencsét, ami megduplázza a zoom mennyiségét 6x-ra. A dinamikus szigetek a pletykák szerint szintén minden újabb modellben megtalálhatóak lesznek, csak úgy, mint a matt hátlapi üveg.

Az iPhone 15 széria dummy modelljei Forrás MacRumors
Felmérés:
Hogy tetszenek?
Adom!
Rossz, csúnya.
Tök mindegy, úgyse tudom megvenni.
Adom!
42 %
Rossz, csúnya.
8 %
Tök mindegy, úgyse tudom megvenni.
50 %