2023.8.9 8:38
Olvasási idő 0:39
Krajnyák Petra

A hiphop feminista úttörője és az apácák showgirl-je hip-hop történeti kiállítást rendez

A hiphop feminista úttörője és az apácák showgirl-je hip-hop történeti kiállítást rendez
Forrás Gregory Bojorquez/Getty Images
ZENE FOTOGRÁFIA FOTÓK HIP-HOP KÉPZŐMŰVÉSZET KIÁLLÍTÁS MŰVÉSZET VILÁGZENE ZENE

Queen Latifah és Whoopi Goldberg fotókiállítása a hip-hop 50 éves történetét eleveníti meg.

Örülhetnek a hip-hop szerelmesei, ugyanis Queen Latifah és Whoopi Goldberg egy különleges kiállítást rendez, amely a hip-hop 50. évfordulóját ünnepli. A páros Hip Hop at 50 című kiállítása két helyszínen lesz megtekinthető, a Los Angeles-i Morrison Hotel Gallery Sunset Marquis-ban és a New York-i Morrison Hotel Gallery-ben. A grandiózus zenetörténeti kiállítás 50 ikonikus fotóval egy vizuális utazásra invitál, amely megragadja a műfaj fejlődésének esszenciáját. A gondosan válogatott képek bemutatják az utat a new york-i Bronx-ból a világhírnévig, valamint a műfaj átalakító erejét, és a társadalomra gyakorolt hatását. A szervezők úgy fogalmaztak, a gyűjtemény tekinthető "ódának a hiphop közösség rugalmasságához és kreativitásához".

Queen Latifah 1990-ben. Forrás Al Pereira/Getty Images/Michael Ochs Archives

A fotókon olyan neves fotósok munkái lesznek láthatóak, mint Danny Clinch, Timothy White és Lynn Goldsmith, Josh Cheuse, Mike Miller, Jonathan Mannion és olyan ikonoknak állít emléket, mint a Run-DMC, Snoop Dogg, Tupac, Dr. Dre, Notorious B.I.G., Beastie Boys, Jay-Z, Eminem és a Wu-Tang Clan. 

Jay-Z 1999-ben. Forrás Gregory Bojorquez/Getty Images

De nem kell szomorkodni a magyar hip-hop rajongóknak sem, a kiállítás egy része megtekinthető online, sőt meg is vásárolhatók az alkotások.