2023.8.7 14:14
Olvasási idő 2:36
Somogyi Marci

Jön a Bőrpofa-játék, befutnak a Baldurs Gate és a Blasphemous folytatásai – ezek a játékok jelennek meg augusztusban

Jön a Bőrpofa-játék, befutnak a Baldurs Gate és a Blasphemous folytatásai – ezek a játékok jelennek meg augusztusban
Forrás Gun Interactive
TECH-TUDOMÁNY GAMING VIDEÓJÁTÉK

Augusztusban sem pihen a játékipar: visszatér a monitorokra egy régi klasszikus, retteghetünk a Bőrpofa elől bujkálva, küzdhetünk robotokkal, de ha inkább varázsolni támad kedvünk, azt is megtehetjük. Íme az augusztusi játékdömping legizgalmasabb címei.

Baldurs Gate III (PC)

Nagyjából húsz év böjtölés után visszatér a legendás Baldurs Gate. Aki rajta tartotta a fülét a földön, az már azért egy ideje tudni vélte, hogy lassan elstartol az RPG-történelem egyik legnagyobb klasszikusának folytatása. A D&D-rajongók számára egyáltalán nem ismeretlen a név, hiszen a játék az egyik legismertebb küldetésről kapta a nevét. Aki nem bírt várni, és a stílus rajongója, az elmúlt időben valószínűleg, a Divinity: Original Sin II-vel oltotta a szomját, és ebben a játékban minden benne van, ami abban működött. Az előzetes tesztek alapján meg fogunk bolondulni, annyira jó lett a játék. Sőt, egyes vélemények szerint az elmúlt húsz év legjobb D&D-adaptációja. 

Megjelenés: augusztus 3.

 

Atlas Fallen (PC, PS5, Xbox Series S/X)

Bár már régóta tudni lehet, hogy készül ez a játék – a német Deck13 jóvoltából –, de a premierdátumot és az első gameplay videót csak márciusban dobták ki hozzá. Az Atlas Fallen egy igazi akció RPG lesz, aminek a látványa valami lenyűgöző. A világ, amiben játszódik, a Dűne és A Gyűrűk Ura hibridjére emlékeztet, aminél már csak az akció látványosabb, és a homokszörfözés is ultramenőn néz ki. Skill tree-alapú akciórendszer, személyre szabható karakter és ámulatba ejtő látvány, mi kell még?! 

Megjelenés: augusztus 10.

 

Blasphemous 2 (PC, PS5, Xbox Series S/X, Switch)

Tombol a retró, és ebből a játékipar sem tud kimaradni: a négy évvel ezelőtti pixelhentelde, Blasphemous is folytatódik, aminél kevés szórakoztatóbb és egyedibb atmoszférájú játék került a piacra. Egy az egyben hozza a régi, játéktermi arcade játékok hangulatát, csak egy fokkal gore-osabb hangulatban. A látvány továbbra is olyan, mint egy begombázott Trónok harca-epizód, és a vér is kábé annyi benne. Ha szeretted az első részt, akkor ezt sem szabad kihagyni. 

Megjelenés: augusztus 24.

 

Immortals of Aveum (PC, PS5, Xbox Series S/X)

Képzeld el, hogy az összes gyerekkori sci-fi és fantasy világból kiveszik a legizgibb és legjobb dolgokat, majd összegyúrják és addig dolgoznak rajta, amíg egyszer csak kész nem lesz az Immortals Of Aveum, a halhatatlan űrvarázslók végtelen háborúja. A játékban a varázslatok három fő csoportba lesznek majd oszthatóak: a vörös tanok tartalmazzák az erőszak és az entrópia igéit, a kékek az erő és az anyagok fizikai manipulációját testesítik meg, míg a zöldek a növekedés és a halál eszközei – ezekkel a varázslatokkal az ellenfelet és a közvetlen környezetét tudod manipulálni. Ha úgy érzed, unod már a Harry Pottert, eleged van a Dr. Strange-ből, de a varázslást azért komázod, tekeredj rá erre játékra – 25 órás játékmenetet ígér, ami azért kitarthat a hideg évszakig. 

Megjelenés: augusztus 22.

 

Armored Core 6: Fires of Rubicon (PC, Xbox One, Xbox Series S/X, PS4, PS5)

Néha rettenetesen szórakoztatóak tudnak lenni azok a játékok, amiknek már a trailerén látszik, hogy nem a gondolkodtatás a fő céljuk. Az Armored Core 6-ban például pár ősi triggerpontra hatva hatalmas robotokkal küzdhetünk még több hatalmas robot ellen. A gépszörnyünket fejleszthetjük, bővíthetjük a fegyverarzenálját vagy a páncélzatát stb. Egy fárasztó nap után, amikor csak nyálat akarsz csorgatni, ez csodálatos. Úgy kipucolja az összes gondolatot a fejedből, mint egy hűvös nyári hosszúlépés. 

Megjelenés: augusztus 23.

The Texas Chain Saw Massacre (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S/X)

Bár iszonyatosan félek a horroroktól, a kedvetekért megnéztem pár gameplay videóját ennek a játéknak, és azóta nemhogy nem mozdulok ki sötétedés után, de különösen kerülöm az elhagyatott texasi benzinkutakat is. Az egyik első ilyen filmes élményem pont a Bőrpofához köthető (igen, a galamblelkem azon is félt), ami alapján ez a játék készült. Ebben három család elől kell bujkálnunk, akik különböző kegyetlen módokon próbálnak eltenni minket láb alól. A játékmenet ügyesen lett kitalálva, nagyon kell figyelnünk arra, hogy mivel mekkora zajt csapunk, és ezt a joystickkal történő ügyességi manőverekkel tudjuk minimalizálni – ami célszerű is, ha kedves az életünk, mert nagyon hamar azon kapjuk magunkat, hogy puszit adunk egy láncfűrésznek. 

Megjelenés: augusztus 18.

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!