2023.8.3 13:12
Olvasási idő 0:40
Krajnyák Petra

Harry Styles az egyik legünnepeltebb művész műalkotása lett

Harry Styles az egyik legünnepeltebb művész műalkotása lett
Forrás Aurelien Meunier/Getty Images
KULTÚRA HARRY STYLES KÉPZŐMŰVÉSZET MÚZEUM MŰVÉSZET

A 86 éves művész nemrég a popzene újdonsült hercegét Harry Styles-t kérte fel legújabb festménye modelljének, melyet ősszel állítanak.

Harry Styles modellt ül. Forrás VOGUE UK / Gonçalves de Lima

2018-ban a Los Angeles Megyei Művészeti Múzeum hatalmas kiállítást rendezett David Hockney számos, barátairól, családtagjairól és ismerőseiről készült festményeiből. A mindössze három nap alatt készült alkotásokkal szeretteinek szeretett volna köszönetet mondani, és talán végső búcsút venni tőlük. Most újabb darabbal gazdagodott portrégyűjteménye.

Harry Styles David Hockney által készített portréja. Forrás VOGUE UK / Jonathan Wilkinson

A 86 éves művész nemrég a popzene újdonsült hercegét Harry Styles-t kérte fel legújabb festménye modelljének. A brit énekes egy sárga, piros csíkos kardigánban, és gyöngysorral a nyakában mosolyog ránk portréjáról. Styles nagy rajongója Hockey-nak, a 2020-as amerikai Vogue címlap fotózásán egy kézzel festett kordnadrágot viselt, amelyen Aayushia Khowala művész Hockney-t idéző illusztrációja látható.

"David Hockney évtizedek óta újra feltalálja azt, ahogyan a világra nézünk. Teljes kiváltság volt, hogy ő festett meg". - mondta a popsztár egy interjúban.

A festményt a londoni National Portrait Galleryben, állítják ki, a David Hockney: Drawing from Life (Rajz az életből) címet viselő tárlat részeként. A kiállítás november 2-tól várja a látogatókat, mely 33 új portrét mutat be, amelyeket Hockney 2021 és 2022 között készített digitálisan, az iPadjén, valamint hagyományos eszközökkel, például akvarellel és tussal.