2023.8.2 13:16
Olvasási idő 2:01
Szécsi Krisztián

Velőtrázó, nyers és szókimondó – 5 ok, amiért nézd meg A Mackó 2. évadát

FILMEK + SOROZATOK A MACKÓ DISNEY FILMEK SOROZATOK STREAMING

Augusztustól már elérhető a Disney+-on az elmúlt éve egyik legnagyobb sikerű sorozata.

Kevés olyan sorozat van, amely egyaránt kivívta volna a kritikusok és a nézők elismerését. Azonban a Disney+-ra hamarosan érkező, A mackó igencsak reményteljesnek tűnik, hiszen az első évad sikere után szinte magától értetődő volt, hogy valamikor jönnie kell a folytatásnak. A sorozat legújabb évada augusztus 2-án debütál, így még pont van egy kis időd, hogy felidézd az első széria történéseit. Ha pedig még egy részt sem láttál volna, most mondunk öt indokot, hogy miért is kezd el.

Forrás A mackó

1. Ez nem az a kávéház

A vendéglátás valódi világában nincsenek gyors feloldások vagy gondtalan hétköznapok. A világ legjobb éttermeiből a lepukkant chicagoi családi szendvicsezőbe érkező Carmy (Jeremy Allen White) mindennapjait a küzdelem, a káosz és a személyzet feje felett lebegő, tetemes adósság határozza meg. A tempó könyörtelen és folyamatos a zaj, nem beszélve a koszról és a rendetlenségről. Tökéletesen tükrözi azt, ami akkor történik, amikor bármelyik étterem, bár vagy szálloda konyhájának hátsó ajtaja feltárul.

2. Velős

A mackó nem egy citromhéjjal és mentával finoman megdíszített könnyű limonádé. Ez egy masszív, a forró nyári napon elfogyasztott zsíros lángos, amit nem szabad gyorsan befalni, szépen, kimérten kell falatozni. Ne hagyd, hogy az epizódok száma és azok hossza könnyelműségre buzdítson. Bár az első évad mindössze hat részből áll, azonban ezek tele vannak izgalommal és drámával. A rövidsége ellenére a sorozat minden epizódja gazdagabb, mint egy ünnepi leves, így garantáltan nem fogsz unatkozni és minden rész végén izgatottan várod majd a következőt. Vagy éppen felállsz a kanapéról és pár lépést teszel, hogy megemészd a látottakat. A karakterek közötti dinamika, a váratlan fordulatok és a szívbe markoló pillanatok mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a képernyő előtt maradj, vagy visszaülj elé.

3. Ínycsiklandó

Aki szereti a gasztronómiát, vérbeli gourmet rajongó, egy jó szendvicsre vágyik, netán édesszájú, ez a sorozat neki szól. Sőt, az igazán nyitottak még új technikákat és egy ínycsiklandó családi paradicsomos tészta receptjét is eltanulhatják. Nem csak kiváló húsok sercegnek, szaftos rizottók rotyognak, de édes és színes cukormázzal leöntött fánkok és torták is csodás megvilágításban díszelegnek a képernyőn. Éhesen semmiképpen nem ajánlott leülni nézni, mert az itt szereplő finom ételek nem csak a szemnek okoznak örömöt, de a nyál is összefut a szájban. A fogások illata szinte átjön a képernyőn, és garantáltan megkívánja őket, aki látja.

Forrás A mackó

4. Nyers

A mackó világában nincsenek hősök és gonoszok, csak lobbanékony személyiségek, akik a saját problémájukkal vannak elfoglalva és azért küzdenek, hogy túléljék a napot. Ám néha megesik, hogy a körülöttük élőkre is tekintettel vannak, akkor azt a maguk módján teszik. Jeremy Allen White, Ebon Moss Bachrach, Ayo Edebiri és Jon Bernthal mellett ráadásul a második évadban olyan híres és elismert színészek is feltűnnek, mint Bob Odenkirk, az Oscar győztes Jamie Lee Curtis, Sarah Paulson, vagy Olivia Colman.

5. Laktató

A második évad augusztus 2-án érkezik, így, ha most kezded el nézni az első évadot, egy percet sem kell várnod a folytatásra. Ha tervezed, hogy megnézed, de eddig valamiért nem tetted, most már ne halogasd tovább. A mackó egy izgalmas, feszültséggel teli, drámai sorozat, ami kikapcsol és tele van finom ételekkel. Mi kellhet ennél több egy kellemes nyári napra?

Forrás A mackó