2023.8.6 1:38
Olvasási idő 2:18
Maier Péter

Fiúk, ezek azok a stílushibák, amik miatt nem öltözködtök jól

Fiúk, ezek azok a stílushibák, amik miatt nem öltözködtök jól
Forrás Uniqlo
DIVAT FÉRFIDIVAT

Ezeket érdemes azért elkerülni.

A stílus, az öltözködés értelemszerűen egy nagyon személyes dolog, a jó stílus pedig szubjektív. Ugyanakkor vannak hibák, amelyeket nem igazán illik elkövetni, ha igényes megjelenésre vágysz. A GQ segítségével összegyűjtöttük 2023 legnagyobb bakijait, amit férfiak elkövethetnek, és el is szoktak követni. Pedig lehet, nem kéne.

1. Nem használod az alapdarabokat

Még jó, hogy rajongója vagy a graphic pólóknak meg a mintás pulóvereknek, dzsekiknek, de ne ess abba a hibába, hogy nem töltöd fel a ruhatárad néhány basic darabbal. Egy-két fehér póló legyen kéznél minden egyszerű srácnál, hiszen James Deannél is működött. Jók az ilyen alap, egyszínű darabok, mert egy übermintás cucc viselése közben sokkal ízlésesebben fogsz mutatni, ha „kompenzálod“ valami egyszerűvel.

Ikrek híresség: Troye Sivan Forrás Rex/Shutterstock

2. Nem fittel az ing

Gyakran látni, hogy férfiak olyan ingeket hordanak, amely egyáltalán nem illik az alakjukhoz. A galléroknak legfeljebb két ujjnyi helyük lehet, és fontos az is, hogy a vállvarrás is a vállcsúcson fusson. Ha túl szűk, az kényelmetlen, és az megjelenésben is meglátszik, illetve ha túl bő, akkor nagyobbnak nézel ki, mint amekkora vagy. Ja, és nyáron kigombolhatsz egy-két gombot, egészen pontosan kettőt, többet inkább ne, ha nem akarsz ízléstelenül kinézni.

3. Nem mindegy, hogy milyen farmer

Hogy az ízlésedhez bő, egyenes vagy szűk farmer passzol-e, azt nem mi fogjuk megmondani, de azért figyelj a méreteidre. Például ha skinny jeans-párti vagy, azért ne tűnjön úgy kívülről mintha mindjárt szétpattannának a varrások a nadrágodon, ha pedig lazábbat választasz, figyelj azért oda, hogy ne legyen túl bő. Nem könnyű dolog a farmervásárlás, főleg, hogy össze-vissza méretezik őket, de érdemes odafigyelni, hogy a darab fitteljen, és nem csak azt nézni, hogy „de jó szabása van“.

Ahmad Daabas így hordja a farmerjét Forrás Edward Berthelot/Getty Images

4. Gorpcore, csak ízléssel

Mi is regéltünk már arról, mennyire menő most a gorpcore, azaz a funkcionális öltözet beszivárgása az utcai divatba. Nagyon bomba tud lenni egy-egy esőkabát vagy túrabakancs, de azért figyelj oda, térben és időben illik-e oda, ahova felveszed őket. A túltolással pedig csak azt éred el, hogy tényleg úgy nézel ki, mint aki dolgozni vagy túrázni megy, és valljuk be, ez lehet nem rokonszenves gondolat, de messze nem erről szól a dolog. Az, hogy épp most ezeket a szubkultúrákat sajátította ki magának az utcai divat, nem jelenti azt, hogy úgy kell tűnjön, hogy hozzájuk tartozol.

5. Túlzásba viszed a kiegészítőket

Valószínűleg a hiphop-kultúrának is köszönhető, de a karkötők, nyakláncok, fülbevalók túltolásának korát éljük. Egy csuklóra ne rakj fel kettőnél több karkötőt, mert nem mutat jól. Még egy dolog: ha nyakkendős eseményre mész, hagyd már otthon a fitnesz trackered vagy okosórádat, légyszi, nincs annál rondább, mint egy visszacsillanó Apple Watch-kijelző egy esküvői fotón a mandzsetta alatt. 

6. Nem megfelelő cipőt választani

Népszerűvé vált az az attitűd, hogy a sneakerek mindenhez mennek. A dolog sajnos nem ilyen egyszerű, ugyanis egy hivatalos eseményen azért még mindig jobb választás egy brogue, oxford vagy loafer. És persze, értjük azt is, hogy most a Crocs vagy Birkenstock nagyon menő, de egyáltalán nem biztos, hogy minden szetthez illik. 

Erik Scholz Prada loaferjét azért elfogadnánk Forrás Jeremy Moeller/Getty Images

7. Nem ápolod a hajadat

A világjárvány idején sokan magunknak vágtuk a hajunkat, de azért most már érdemesebb újra felkeresni a fodrászunkat, hogy egy profi lője be a friszkót. Na, meg persze beszerezni egy minőségi sampont, és akár egy pakolás sem árt. Sokat segíthet az is, ha bizonyos időközönként kipróbálsz valami újat: mullet, szőkítés, dauerolás, vagy kapd le az egészet nullással, a lényeg, hogy a frissítés mindig jót tesz.

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, Instagramon, YouTube-on és a Facebookon is!