2023.8.3 15:41
Olvasási idő 2:55
Masszi-Rigó Csilla

8 film és sorozat az HBO Maxon, amit érdemes csekkolnod augusztusban – Jön a streaming első magyar realityje!

FILMEK + SOROZATOK FILMAJÁNLÓ FILMEK HBO SOROZATOK STREAMING

Az első saját gyártású magyar realityvel, online társkeresős romantikus vígjátékkal és Whitney Houston életének történetével szórakoztat minket a nyár utolsó hónapjában az HBO Max.

Augusztusban sem lesz hiány filmekből és sorozatokból, legalábbis az HBO Max előfizetőinek, a streamingplatform ugyanis számos izgalmas történetet hoz el tévéink és notebookjaink képernyőire. Ez a hónap valóságos mérföldkő lesz a magyar realityk történetében, a hónap közepén debütál ugyanis A Híd, az HBO Max első saját gyártású magyar valóságshowja. Nézzük, mi mindent érdemes csekkolni a következő hetekben! 

Bérgyilkosok klubja

Mi van akkor, ha egy bérgyilkost azzal bíznak meg, hogy öljön meg néhány másik bérgyilkost, akiket az ő kiiktatására kértek fel? Morgan (Henry Golding) saját életét kell, hogy vásárra vigye azért, hogy megmentse szerelmét, a Jurassic Parkból ismert Sam Neill pedig mindezt kényelmes kanapéjából nézi végig, legalábbis a trailer alapján. A komor, mégis akciójelenetekkel dúsított amerikai-spanyol film bizonyosan jó kikapcsolódási lehetőség lesz majd azoknak, akik egy átmulatott éjszaka után egy elsötétített szobában, a kanapén feküdve szeretnék kikapcsolni agyukat egy másfél-két órára.

Megjelenés: 08.04.

Az örök lány 

Tilda Swinton képességeit már senkinek sem kell bemutatni, a színész most dupla szerepben jelentkezik Joanna Hogg új filmjében, amit nem feltétlenül ajánlunk azoknak, akiknek gyenge az idegrendszerük. Az örök lány egy anya és lánya történetét mutatja be, akik életük talán legmeghatározóbb helyszínére, egy régi, elhagyatott kastélyba térnek vissza megfejteni közös múltjuk titkait. Csak hogy a rejtélyek több évtized elteltével is folytatódnak, a ház pedig egészen különös módon irányítja átmeneti lakóinak életét. Kissé Psycho fílingünk lett az előzetes láttán, Hogg sztorijában azonban a régi kísértethistóriák is újjáélednek, így ha egy kis félelemre és reszketésre vágysz, ezt a filmet melegen ajánljuk neked. 

Megjelenés: 08.04.

Nem kapjátok meg a gyűlöletem

2015. november 13-én előre eltervezett terrortámadás-sorozatot követtek el Párizsban géppisztollyal felfegyverkezett terroristák. Az este legalább 120 halálos áldozatot követelt, köztük 89 ember a francia főváros Bataclan nevű színházában veszítette el életét. Az egyik áldozat férje, Antoine Leiris a tragédiát követő másnap nyílt levélben írt a szeretet fontosságáról, így keletkezett a nemzetközi bestsellerré vált könyv, a Csak azért sem gyűlöllek titeket. Idén a Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be az írásból született filmadaptációt, mely a feleségét elvesztett férfi és másfél éves gyermekének történetét dolgozza fel. 

Megjelenés: 08.04.

The Woman King: A Harcos 

Ugyan ki mondta, hogy a Fekete párduc című Marvel-sikernek nem volt miből inspirálódnia?! A nyugat-afrikai Dahomey királyság a 19. század egyik legerősebb hatalma volt, uralkodóját pedig egy csupa nőkből álló katonai egység, az amazonok védték. A The Woman King című film e félelmetes és kíméletlen sereg történetét mutatja be Viola Davis főszereplésével, aki Nanisca tábornokként készül élete lefontosabb bevetésére, nevezetesen, hogy megvédje otthonát az európai megszállók elől. 

Megjelenés: 08.11.

A Híd 

14 mindenre elszánt magyar híresség nem más feladatot kap, minthogy közös erővel építsenek meg egy 250 méteres hidat 18 nap alatt. Nincs kiszavazás, nincs kontakt közvetlenül a műsorvezetővel, mindössze egy csapat van, akiknek összetartással és a megfelelő kooperációval kell dolgozniuk a főnyereményért. Az HBO Max első, saját gyártású magyar reailtyje kivételes lesz a hazai valóságshowk történetében, a látvány és az újszerűség miatt mindenképpen érdemes elkezdeni nézni! 

Megjelenés: 08.11.

Milliárdok nyomában (7. évad) 

A 7., egyben utolsó évadban a szövetségek a feje tetejére állnak. A régi sebeket fegyverként használják fel, a lojalitást pedig próbára teszik. Az árulás epikus méreteket ölt, az ellenségek óvatos barátokká válnak. Bobby Axelrod visszatér, miközben a tét már nemcsak a Wall Street, hanem maga a világ. A főszerepben Paul Giamatti, Corey Stoll és Maggie Siff, valamint Damian Lewis is.

Megjelenés: 08.12.

Mi köze ennek a szerelemhez? 

Szerencsére nem maradunk könnyed, szórakoztató vígjátékok nélkül sem, augusztusban Emma Thompson és Lily James gondoskodik a nevetésről egy amolyan Bazi nagy pakisztáni lagzi film segítségével. Zoe, a fiatal dokumentumfilmes még mindig nem talált rá a szerelemre, így inkább forgat róla, dokumentumfilmesként ugyanis gyerekkori szomszédja, Kaz megrendezett házasságának történetét veszi szalagra. Cuki, könnyed és romantikus történet, amolyan igazi kedves nyári limonádé, amit Emma Thomson nem-éppen-klasszikus-anyuka alakítása tesz még élvezhetőbbé. 

Megjelenés: 08.17.

I Wanna Dance with Somebody – A Whitney Houston-film

Minden idők egyik legnagyobb női előadója, Whitney Houston élete kerül bemutatásra ebben a zenés, életrajzi drámában, melynek főszereplői Naomi Ackie és Stanley Tucci. Az I wanna dance with somebody az énekesnő karrierjének kezdetét és legmeghatározóbb pillanatait mutatja be, miközben végighallgathatjuk legismertebb dalait is. 

Megjelenés: 08.27. 

Ez a cikk csupán egy válogatás a HBO Max kapuban álló premierjei közül, az említettek mellett további filmek és sorozatévadok is érkeznek a streamingplatformra, további részletek a szolgáltatás felületén.

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!