2023.8.1 11:05
Olvasási idő 0:43
Szöllősi Anna

Lefújták Travis Scott egyiptomi koncertjét, a rajongói azért elmentek egyet bulizni a piramisokhoz

ZENE KONCERT TRAVIS SCOTT

Travis Scott hivatalos bulija elmaradt, de a rajongók csináltak egyet.

Néhány hete felreppentek a hírek, hogy az egyiptomi zenészek szakszervezete megakadályozta, hogy Travis Scott amerikai rapper július 28-án a gízai piramisoknál lépjen fel, ahol UTOPIA lemeze debütált volna. A zenészszervezet azzal az indoklással hiúsította meg az eseményt, hogy Scott fellépése „sérti az egyiptomi hagyományokat”.  

A Live Nation cáfolta a hírt, majd a buli előtti napokban kiadtak egy közleményt, ahol logisztikai problémákra hivatkozva hivatalosan is lefújták a koncertet, mondván, nem tudnák megoldani a sivatagban az eseményt. Ez azért is érdekes, mert a Kairóhoz közel magasodó piramisok lábánál rendszeresen rendeznek popzenei koncerteket: 2021-ben például az amerikai Black Eyed Peas lépett fel ott. 

Az igazi rajongókat ez nem akadályozta meg abban, hogy bulizzanak egy jót: a lefújt koncert napján néhány tucatnyi ember jelent meg a piramisoknál, és Scott 2018-as ASTROWORLD albumának No Bystanders című számát skandálták a történelmi helyszínen. Azt nem tudni, hogy a rajongók helyiek voltak-e, vagy csak a koncert miatt utaztak Egyiptomba. A rapper egy posztban megnyugtatott mindenkit: a tervek szerint az esemény hamarosan pótolva lesz egy új dátumon.