Kedd 2022.11.29

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Társadalom
Masszi-Rigó Csilla
2022.11.21 16:07
Olvasási idő  2:30

A padlásra zárt szépség, aki 25 évig élt anyja fogságában – Blanche Monnierre 25 kilósan találtak rá

A saját anyja fogságában élő Blanche Monnier 25 éven keresztül nem látta a napot.

Masszi-Rigó Csilla
2022.11.21 16:07 Olvasási idő  2:30
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
  • 18+
Érzékeny tartalom
  • A cikk tartalmazhat:
  • terméket vagy szolgáltatást 18 éven felüliek számára
  • szex, meztelenség vagy más felnőtt tartalom
  • erőszakos, véres vagy arra érzékenyek számára nem megfelelő tartalom
Vissza a nyitóoldalra

Néha elképesztő valószínűtlenséggel tud igazi horrortörténeteket írni a valóság. A szépséges Blanche Monnier élete alig 27 évesen ment tönkre, miután szülei szerint éppen a „rossz emberbe” szeretett bele.

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

David Cascaro (@enprovince) által megosztott bejegyzés

 

 

A 19. század végén élt francia nő története a mai napig sokkolja az embereket. A Poitiers-ben 1849-ben született Blanche a francia társasági élet egyik kiemelkedő alakja volt. Gazdag családban nevelkedett, szépsége és kifinomultsága miatt sokan keresték a társaságát, befolyásos szülei pedig a lehető legjobb jövőt akarták neki biztosítani azzal, hogy egy szintén tehetős és jóhírű férfihez adják. 

 

Blanche ezzel szemben nem a pénzt, hanem a szerelmet kereste, amely rá is talált egy idősebb, szegényebb sorsú ügyvéd személyében. 

A „féltő” anya

Blanche sosem ápolt különösen jó viszonyt édesanyjával, Madame Louise Monnier-val, akit különösen zavart, hogy 25 éves lánya még mindig nem ment férjhez. Mikor megtudta, hogy gyermeke egy nincstelen ügyvéddel került romantikus kapcsolatba, elfogta a pánik: hosszú ideig próbálta eltiltani lányát a kapcsolattól, Blanche azonban hajthatatlan volt, így anyja drasztikus lépéshez folyamodott. Lányát a ház apró padlásszobájába zárta, mondván, addig kell ott maradnia, amíg meg nem ígéri, hogy soha többet nem találkozik az ügyvéddel. Aztán a magát soha meg nem adó Blanche ott maradt, nem kevesebb, mint 25 évre. 

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Valérie Kempf 🍀🌞 (@valeriekempf) által megosztott bejegyzés

 

 

Poitiers lakosainak hamar feltűnt, hogy a szép és méltán népszerű Blanche hirtelen köddé vált, mintha a föld nyelte volna el, egyszerűen eltűnt. Édesanyja és testvére, Marcel a lány eltűnése után nem sokkal jelentették be, hogy szeretett rokonuk elhalálozott, temetését és a gyászidőszakot pedig profi színészek módjára játszották el. 

A később fényre derült tanúvallomások alapján több szomszéd is hallotta a „halott lány” segélykiáltásait, egyesek még azzal is tisztában voltak, hogy a lányt anyja tartja a padláson, amiért az „megőrült”. Érdekesség, hogy ebben az időben szokás volt (nyílt) titokban tartani, ha egy háztartásban akadt egy gyengeelméjű családtag, így sokszor a szomszédok sem avatkoztak be a szomszédok ügyes-bajos dolgaiba. 

Egy titkos üzenet 

Blanche évekig nem adta meg magát, és ha meg el is fogadta volna anyja követelését sem biztos, hogy szabadjára engedik. Blanche szerelme 9 évvel a lány eltűnése után elhunyt, ő pedig még 16 évig maradt a padláson egészen addig, amíg a rendőrségre el nem jutott egy névtelen üzenet. 

 

Alig 26 kilót nyomott az 51 éves Blanche, mikor rátaláltak. Forrás: Wikipedia

 

 

A rövid levélben csupán annyi állt, hogy Madam Monnier 25 éve tartja fogva lányát lakásának padlásszobájában étlen-szomjan, sötétben. A névtelen üzenet megérkezése után a rendőrség kiszállt a házhoz, a füles pedig igaznak, egyben rettenetesnek bizonyult:

 

Blanche-ot egy szalmaágyhoz kötözve találták meg, mindössze 26 kilót nyomott, haja a térdéig ért, körülötte pedig rohadt ételmaradékok, rovarok és rágcsálók hevertek.

 

 

 

A szobában a rendfenntartók szerint kibírhatatlan bűz terjengett, az ablakok teljesen el voltak barikádozva, a függönyön pedig jól látszott, hogy évek óta nem volt félrehúzva. 

 

Az igazságszolgáltatás 

Bár Madam Monnier-t azonnal elfogták, a rendőrök nem jutottak vele sokra. Az idős hölgy azt állította, hogy Blanche magának köszönheti a bánásmódot, hiszen rendkívül erőszakos hajlamú és elmebeteg volt. Fia, Marcel is egyetértett az állításokkal, és úgy nyilatkozott, hogy nővére bármikor távozhatott volna, mégis úgy döntött, inkább a padláson marad. Madam Monnier két héttel a rajtakapás után szívrohamban hunyt el. 

 

Blanche Monnier történetének ábrázolása egy korabeli német újságban. Forrás: Wikipedia

 

 

Marcel körül több furcsa történet is kering. Az ötvenes éveiben járó férfi egész életében anyjával élt együtt (Monsieur Emile Monnier, az édesapa 1879-ben halt meg), egyes feltételezések szerint ő maga küldte a titkos üzenetet azért, mert gyengélkedő édesanyja halála esetén minden felelősség rá lett volna hárítva. A bírák végül úgy állapították meg, Marcel nincs beszámítható mentális állapotban, így mindössze 15 hónap fegyházra ítélték. 

A csontsoványra fogyott Blanche-ot azonnal kórházba szállították, az orvosok nagy meglepetésére pedig sikerült őt megmenteni az éhenhalástól. Blanche a 25 évnyi fogság alatt szinte teljesen elfelejtett beszélni, skizofréniát és koprofíliát állapítottak meg nála. Élete utolsó 12 évét egy szanatóriumban töltötte, 1913-ban lelt végső nyugalomra. 

 

(via Instagram, thecrimewire.com)

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  Instagram;
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában társadalom
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra