2023.7.25 9:37
Olvasási idő 0:42
Maier Péter

Fóliában kapható, úgynevezett tiltott könyveket osztogatnak egyetemisták a Libri előtt

TÁRSADALOM LIBRI LMBTQ

„A homofóbia üres és fantáziátlan, a jó irodalom pedig szabad és zabolázatlan“

Olyan könyveket osztogatnak egyetemisták a Libri egyik boltja előtt, amely a kereskedésben csak fóliázva lenne kapható – írja a 444. Az akció egész héten át tart majd, és a cél nem kizárólag az, hogy a fóliázással szembe menjenek, hanem a kultúra és olvasás népszerűsítése is, ami szerintük „elsősorban a Libri, másodsorban az állam felelőssége lenne”.

A demonstrációt végző egyetemisták Forrás Labrisz Leszbikus Egyesület

A könyveket ingyen elviheti bárki, de lehetőség van adományozni is, ha valaki támogatni szeretné az ügyet. Az Astoria melletti Libri előtt délután 2 és 6 között várnak mindenkit, aki könyvet szeretne, vagy szívesen beszélgetne a művekről.

A demonstrációt a rendőrségen is bejelentették, eddig negatív visszajelzést sem kaptak, és többen biztosították őket támogatásukról. 

A homofóbia üres és fantáziátlan, a jó irodalom pedig szabad és zabolázatlan


– fogalmazták meg hitvallásukat. Kiállásukat támogatta több magyar kiadó is, köztük a Prae és a Kaligram Kiadó, illetve anonim adakozóik is voltak.

Az akciót az motiválta, hogy a Libriben nem csak befóliáztak, de úgy tűnik el is távolítanak olyan könyveket, amelyekben megjelennek LMBTQ-szereplők vagy témák. Amikor ez a botrány kirobbant, mi is kimentünk az utcára, hogy megkérdezzük, ti mit gondoltok róla:

Kiemelt tartalom
Hatékony módszer befóliázni könyveket? 📙 (AZ LMBTQ-TARTALMAKRÓL KÉRDEZTÜNK TITEKET) - A Te Hangod Hatékony módszer befóliázni könyveket? 📙 (AZ LMBTQ-TARTALMAKRÓL KÉRDEZTÜNK TITEKET) - A Te Hangod 2023.7.14 15:53