2023.7.21 16:09
Olvasási idő 0:47
Szécsi Krisztián

A Levi's is nemet mond a környezetszennyezésre – Növényi alapú kollekciót dob piacra a világhírű farmermárka

DIVAT DIVAT LEVI'S

Az új farmertervezetben főszerepet kap a biopamut.

A Levi's 150. évfordulója alkalmából egy új termékvonalat mutat be, melynek főszerepében a növényi rostok állnak. A jól ismert időtlen klasszikus most az előremutató tervezésnek köszönhetően a fenntartható jövő felé nyit.

A Plant-Based 501-es farmer 97%-ban olyan növényi alapanyagok felhasználásával készült, mint a biopamut. A júliusban az üzletekbe kerülő farmerek azt mutatják meg, hogy milyenné válhat az iparág a jövőben, ha törekszik arra, hogy minimalizálja a kőolajszármazékokból gyártott szintetikus alapanyagok használatát és a véges erőforrások helyett megújulókat használ. Ez az evolúciója a márka dizájninnovációs gyakorlatának, ami az elmúlt szezonokra építkezve teszi le az alapokat a továbblépéshez.

divatdivatdivat
Galéria megtekintése
(3)

A Plant-Based 501-es farmer anyaga organikusan termesztett pamutból készült, és a Stony Creek Colors növényi alapú indigóval kapta színét, melyet a márka ikonikus archív árnyalata inspirálta. Bőr helyett a farmer hátsó címkéje szintén bioalapú és műanyagmentes anyag, amely nem termel szennyvizet a gyártás során. A belső zseb is teljes mértékben pamut, BioBlack TX nyomattal, azaz egy fahulladékból készült növényi alapú fekete pigmenttel készült. 

Forrás Levi's

Ezen túlmenően, a WellThread termékcsaládon keresztül a gyapotkenderrel végzett többéves fejlesztésekre építve, a Levi’s egy kender-pamut keverék selvedge 501-es farmert is bemutat, amelyet különböző színekben és koptatásokkal kínálnak nők és férfiak számára egyaránt, köztük olyanokat is, melyeket természetes színezékkel festettek.