2023.7.18 13:10
Olvasási idő 0:57
Masszi-Rigó Csilla

Máris terjed a Fólialáz? – 18+-os társasjátékot csomagolt be az egyik játékbolt

TÁRSADALOM KÖNYV LMBTQ TÁRSASJÁTÉK

Az egyik játékboltban már a 18+-os társasjátékokat is becsomagolják, na nem fóliába, hanem papírba. Hogy miért? Gyermekvédelmi törvény, vagy csak óvatosság? Azt egyelőre nem tudni biztosan.

Ahogy a múlt héten írtunk róla, több könyvesboltban is befóliázták azokat az ifjúsági regényeket, amelyekben az LMBTQ-közösséghez tartozó szereplők szerepelnek. A könyvesbolt szerint a fóliázás oka a gyermekvédelmi törvény, azonban most olyan kép látott napvilágot az interneten, amelyen egy 18+-os társasjáték van becsomagolva a kíváncsi szemek elől. 

Forrás GETTY IMAGES

Nevezetesen a 444.hu egyik olvasója készített fotót arról az esetről, hogy az egyik ismert játékboltban becsomagolták azokat a társasjátékokat, amelyek 18 éven felülieknek készültek. Ahogy a képen jól látható, a doboz saját logóval ellátott papírcsomagolást kapott, a lap információi szerint pedig az érintett termék nem más, mint a Páros játszma – Ismerkedj okosan! - című játék. 

A felnottjatekok.hu oldalon található Páros játszma játékleírása a következőképp szól: 

Évek óta egy párt alkottok kedveseddel. Egymás gondolatait is ismeritek. De ez biztos, hogy így van?! Ez a vidám, ugyanakkor ellentéteket is felszínre hozó párismereti társas segít abban, hogy megtudd; valóban úgy ismered-e a másikat, mint a tenyeredet, vagy csak te gondolod ezt… Legyen szó a másik titkolt vágyairól, álmairól, vagy egy-egy bosszantó rossz tulajdonságáról, itt most kiderül mennyire olvassátok egymás gondolatait. Páros Játszma felnőtt társasjáték egy szórakoztató, vicces társasjáték. 

A 444.hu olvasója szerint ez volt az egyetlen becsomagolt társasjáték, noha a dobozra nyomtatott képek egyáltalán nem árulkodnak arról, hogy gyerekszemnek veszélyes tartalomról lenne szó. 

Kiemelt tartalom
A Dűne 2 kapcsán: kell-e, hogy az adaptáció kövesse az eredeti művet vagy jó, ha mer változtatni? A Dűne 2 kapcsán: kell-e, hogy az adaptáció kövesse az eredeti művet vagy jó, ha mer változtatni? 2024.3.10 11:44

Jó hír egyébként, hogy a társasjátékok esetében már régóta él a fóliázós rendszer, bár nem azért, hogy a gyanútlan kiváncsiskodó nehogy kétes tartalommal találkozzon, sokkal inkább azért, hogy ne vesszen el semmilyen elem a dobozból.