2023.7.15 13:26
Olvasási idő 0:55

Hodász András comingoutolt: „Igen, meleg vagyok”

ARCOK HODÁSZ ANDRÁS LMBTQ

Instagram-posztjában vallott homoszexualitásáról Hodász András, ismertebb nevén Hodász atya, laicizáló római katolikus pap, véleményvezér, a Szemlélek újságírója.

Kaptam egy üzenetet, hogy meleg vagyok-e. Gondolkodtam, hogy egyáltalán válaszoljak-e rá. Nehéz ezt megosztanom veletek, mert részben privát, de részben a közre is tartozik, az előéletem miatt. Tudjátok, hogy mindig próbáltam egyenes ember lenni, most is az leszek: igen.


– írja Hodász András laicizált katolikus pap az Instagram-oldalán.

Hodász András Forrás Hodász András / Instagram

Hosszú út vezetett odáig, hogy ezt itt leírjam, és nagy szerepe van benne annak, hogy egyértelművé vált számomra, hogy papként nincs helyem az egyházban. Tudom, hogy ez sokatok számára nehéz, sőt fájdalmas. Nekem is. Szerettem pap lenni, és tudom, hogy ezzel a lépéssel végleg elvágom az utat visszafelé. De az életemnek, küldetésemnek nincs vége, talán még hasznos tagja lehetek a társadalomnak és Krisztus közösségének. Talán igaz rám, hogy Isten engem választott, a »semminek látszót«, a megvetettet, akiről azt hiszik, hogy Istennek semmi köze hozzá, hogy a szeretet civilizációját építsem. Továbbra is hiszek Istenben, és szeretem az egyházat, számomra öröm lesz, ha ti is így tesztek. És bár tudom, hogy sokan ezt várják tőlem – ezek után még inkább -, de nem arra születtem, hogy megváltoztassam a Biblia tanítását. Ez most egyelőre ennyi.
Tudom, hogy rengeteg kérdés merül fel, ezekre hamarosan válaszolni fogok a megfelelő fórumon.


– teszi hozzá.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

András Hodász (@andrashodasz) által megosztott bejegyzés

Ha ismersz olyan embert, akinek támogatásra vagy segítségre van szüksége, lépj kapcsolatba a Háttér Társaság Információs és Lelkisegély Szolgálatával, vagy tájékozódj az LMBTQ személyeket érintő lelki egészség témakörökről a lelkisegely.hatter.hu oldalon keresztül!