2023.7.12 8:34
Olvasási idő 0:41
Szécsi Krisztián

Timothée Chalamet feszülős naciban táncol és énekel – Megérkezett az új Willy Wonka film első trailere

FILMEK + SOROZATOK FILMEK TIMOTHÉE CHALAMET

És teszi mindezt Hollywood legválogatottabb színészgárdájával.

Willy Wonka most már tényleg visszatér. Ahogy azt már pár hónapja belengette nekünk Hollywood, mindenki kedvenc csokoládégyárosa Wonka címmel előzményfilmet kap Timothée Chalamet főszereplésével, mely decemberben kerül a mozikba. A tegnap érkezett első trailer pedig kis nyalintást enged a mű hangulatába.

Timothée Chalamet a Wonka című film forgatásán Forrás Finnbarr Webster / Getty Images

Paul King (Paddington, Paddington 2) író-rendező ahelyett, hogy Roald Dahl 1964-es könyvét, a Charlie és a csokoládégyárat mesélné el újra, inkább az 1971-es filmadaptációhoz kívánt egy kísérőtörténetet adni. King már a filmelőzetes megjelenése előtt Londonban tartott beszédében egy „éneklő és táncoló“ Chalamet-t ígért, és egy olyan filmet, amely „választ ad minden olyan kérdésre, amit soha nem tettek fel igazán“ Wonkával kapcsolatban.

Ahogy azt később a rendező elárulta, a film forgatókönyvének megírásakor nem csupán maguk kreatív ötleteire támaszkodtak, de többek között Dahl személyes archívumába is betekintettek, és elolvasták a híres ifjúsági regény korai vázlatait, hogy onnan merítsenek ötleteket.

Kiemelt tartalom
Timothée Chalamet egyik gyerekkori kedvencünkként tér vissza a mozivásznakra – Hugh Grant egy törpe lesz Timothée Chalamet egyik gyerekkori kedvencünkként tér vissza a mozivásznakra – Hugh Grant egy törpe lesz 2023.5.17 8:18

Egyébként igazi sztárparádéval kecsegtet az adaptáció, s olyan ismerős arcokat vonultat fel, mint Sally Hawkins (A víz érintése), Olivia Colman (A Korona), Rowan Atkinson (Mr Bean) vagy például Hugh Grant, aki ezúttal egy mogorva, furulyázó umpa-lumpát alakít.