2023.7.10 8:49
Olvasási idő 0:59
Maier Péter

Alakul a magyar foci? – Újabb két tehetségünk szerződhet topligákba

SPORT FOCI KERKEZ MILOS

Kerkez Milos és Szalai Attila is jó eséllyel magasabb szintre lép.

Szoboszlai Dominik bombaigazolása után újabb két fiatal magyar tehetség szerződhet a legmagasabb szintre az elkövetkezendő napokban. 

A 19 éves Kerkez Milos az utóbbi időben Európa egyik legnagyobb tehetségeként volt számon tartva, a holland AZ Alkmaar csapatában hatalmasat bizonyított idén, úgy a holland bajnokságban, mint nemzetközi porondon. A szerb-magyar srácot több nagy klubbal, köztük a Benficával és az angol Bournemouth-szal is szóba hozták, most nagyon úgy tűnik, hogy Rómába megy, és az olasz bajnokság tavalyi második helyezettjéhez, a Bajnokok-ligája résztvevő Lazióhoz szerződik. Erről számolt be legalábbis a kifejezetten jól értesültnek és hitelesnek számító Fabrizio Romano átigazolási újságíró.

A bejegyzés szerint a fiatal balhátvéd mindenben megegyezett a csapattal, már csak a két klubnak kell megtenni ugyanezt a transzfer részleteit illetően.

Kiemelt tartalom
„A Wembley-ben állva mintha az utolsó kívánságom teljesült volna“ – Interjú Siklósi Petrával, aki a Nottingham Forestet is fotózta „A Wembley-ben állva mintha az utolsó kívánságom teljesült volna“ – Interjú Siklósi Petrával, aki a Nottingham Forestet is fotózta 2024.2.24 10:12

De nem Kerkez Milos az egyetlen, aki komoly esélyekkel bír, hogy Európa négy topligájának egyikébe szerződjön. A Fenerbahce és a magyar válogatott védője, Szalai Attila ugyanis több forrás szerint is a Bundesligába tart, ahol egy másik magyar, Schäfer András csapatársa lehet az Union Berlinben.

A szintén Bajnokok Ligája-résztvevő „berlini Vasas“ tavaly negyedik lett a német bajnokságban. A Kicker szerint a berliniek hajlandók 14 millió eurót kifizetni a magyar játékosért, ami a klub történetének legdrágább igazolásává tenné őt.

Szalai Attila a 2022 szeptemberében játszott Németország–Magyarország mérkőzésen a Red Bull Arénában Forrás Alexander Hassenstein / Getty Images