2023.7.5 13:35
Olvasási idő 1:15

Rajongóival együtt csomagolt szendvicseket a rászorulóknak a híres magyar zenekar

ZENE MAGYAR ZENE

Összeállt a Budapest Bike Maffia és a FISH!, ráadásul a rajongók is beálltak szendvicset csomagolni a jó úgy érdekében.

A kánikula beálltával még több vitaminforrásra van szükségük az utcán, otthonokban, melegedőkben élő embereknek. A Budapest Bike Maffia már régóta készít és szállít ki szendvicseket rászorulóknak. Ezekben a forró napokban a FISH! zenekar tagjai és rajongói is beszálltak segíteni. A civil szervezet ferencvárosi bázisán nagyjából félszáz ember 185 párizsis szendvicset gyártott le, majd szállított ki biciklivel rászorulóknak.

„Vasárnap is lehet hasznosnak lenni!” Forrás Budapest Bike Maffia/Facebook


A Budapest Bike Maffia épp a szendvicskészítéssel indult 12 évvel ezelőtt, és ez a program a mai napig tart, olyannyira, hogy hetente két alkalommal jönnek össze a civil szervezet önkéntesei, és csinálnak, illetve szállítanak ki ételt. Az ételmentés és a +1 szendvics programjukkal együtt évente nagyjából 100 ezer adag élelmiszert juttatnak el rászorulóknak.

„A téli és a nyári időszak a nehezebb, de ételre mindig szükség van” – fogalmazott Havasi Zoltán, a Budapest Bike Maffia vezetője.

„A meleg hónapokban a vitamin- és a folyadékbevitel is különösen fontos, ezért a szendvicsek mellett vizeket, gyümölcsleveket is viszünk a szállókra.”

A FISH! már régóta jó kapcsolatot ápol a Budapest Bike Maffiával, ezért amikor megfogalmazódott a közönségtalálkozó gondolata, akkor az együttes rögtön arra gondolt, hogy legyen annak valami plusz haszna. Így a banda és az egyesület közös szendvicskészítésbe kezdett, meghívva az eseményre a rajongókat. A Budapest Bike Maffia ferencvárosi kávézójában, a Másik Szobában végül félszáz ember gyűlt össze, hogy párizsis-zöldséges szendvicseket gyártson.

Forrás Budapest Bike Maffia/Facebook

A FISH! tagjai eleinte a kenyérkenésben és a felvágott szeletelésében jeleskedtek, majd előkapva két akusztikus gitárt zenével szórakoztatták a jelenlévőket. Egy óra leforgása alatt végül 185 darab szendvicset készítettek és csomagoltak be. A munka végeztével Havasi Zoltán és a FISH! énekese, Kovács Krisztián megköszönte a jelenlévőknek a segítséget, hozzátéve: „Ma 185 ember nem fog éhesen lefeküdni, és ez nektek köszönhető”.

Kiemelt tartalom
PREMIER: „Szeretik a zeném, mégis átkoznak“ – Hallgasd meg nálunk BatBoy első albumát! PREMIER: „Szeretik a zeném, mégis átkoznak“ – Hallgasd meg nálunk BatBoy első albumát! tegnap 10:00 -kor

Ezt követően a bringával érkező önkéntesek és rajongók kiszállították a szendvicseket, ásványvizeket és gyümölcsleveket hajléktalanoknak fővárosi közterületeken. 

A FISH! következő nyilvános eseményén már kizárólag a zenélésre korlátozódik: július 14-én a Budapest Parkban koncerteznek a Subscribe, a Téveszme és a Nagyúr társaságában, a Kettőnégy Fesztiválon.