2023.7.12 18:00
Olvasási idő 2:20
Kremmer Magdi

Nyári illatfelhő, ahogy még sosem próbáltad – Ezeket a parfümöket próbáld ki, ha friss illatokra vágysz

Nyári illatfelhő, ahogy még sosem próbáltad – Ezeket a parfümöket próbáld ki, ha friss illatokra vágysz
Forrás Gucci
DIVAT PARFÜM

Végre tényleg itt a nyár, a napsütés és a nagy meleg. A kánikulában nem könnyű frissnek maradni, de ezekkel az illatokkal egész nap olyan leszel, mint aki most lépett ki a zuhany alól.

Nyáron szeretjük a könnyű és friss illatokat, amik a tengerpartra vagy virágos mezőkre, a természetre emlékeztetnek bennünket. Ilyenkor a nehéz, túl erős parfümöket érdemes elkerülni, mert azok nagyon édesnek vagy folytónak hathatnak. A pacsulit, a borostyánt, a szantálfát és a mézes illatokat inkább hagyjátok meg a hideg hónapokra.

Érdemes az illatszerünk koncentrációjára is odafigyelni. Az erősebb, 8-15%-os Eau de Parfüm nyáron túl intenzív lehet, a csupán 4-8%-os Eau De Toilette könnyedebb választás. Ha vannak olyan illatjegyek, amikre kimondottan vágysz, a Fragrantica oldalán könnyen tudsz keresni az illatok, összetevők vagy akár a márkák alapján. Ha a kedvenc illatodat túl drágának találod, olcsóbb alternatívát is felkínál neked az oldal.

Mielőtt megveszed a kiválasztott parfümöt, érdemes kipróbálnod egy üzletben a tesztert. Figyeld meg, hogyan változik az illat a nap folyamán és mennyi ideig marad rajtad. Ha még mindig vannak kétségeid, a krémmánián a legtöbb népszerű parfümről sok véleményt, értékelést olvashatsz.

Hogy könnyebb legyen a választás, hoztunk nektek néhány jól bevált nyári parfümöt, amit érdemes kipróbálnotok a következő hónapokban!

Gucci Flora Gorgeous Gardenia és Gorgeous Jasmine

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Gucci Beauty Official (@guccibeauty) által megosztott bejegyzés

 Miley-nak már bejött ez a parfüm és neked is biztos tetszeni fog, ha szereted a virágos illatokat. A Gucci Flora Gorgeous Gardenia és Gorgeous Jasmine illatai édesek, virágosak és frissek, de nem túl tömények és sziruposak. A Gardenia változtat egy virágoskert illatát idézi, a Jasmine egy citrusosabb illat, amiben – ahogy a neve is sugallja – a jázmin dominál. Luxusmárka révén a Gucci parfümök nem a legolcsóbbak, ha hasonló, de olcsóbb illatra vágysz, próbáld ki a ZARA Pink Flambé parfümét.

A Gucci Gorgeous illatai már  26.000ft/50ml áron is rendelhetők.

Dolce & Gabbana Light Blue

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Dolce&Gabbana Beauty (@dolcegabbana_beauty) által megosztott bejegyzés

Sokan nem szeretik az egyértelműen nőies vagy férfias illatokat. A Light Blue a D&G egyik klasszikus illata, ami tökéletes választás a nyárra. A parfümnek vannak kimondottan női és férfi változatai, de az eredeti változatot unisexre tervezték. Egyáltalán nem tolakodó, friss virágos és gyümölcsös. Eau De Parfum és Eau De Toilette formában is kapható.

50 milliliter ~ 37.000 forinttól kapható

Yves Rocher Sel d’Azur

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Yves Rocher Azerbaijan (@yvesrocher_az) által megosztott bejegyzés

Hogyha az egész nyarat legszívesebben a tengerparton töltenéd, az Yves Rocher Sel d’Azur parfümét neked találták ki. A grapefruit frissességet ad a parfümnek, a cédrus illata pedig az óceánpartra repít.

Az Yves Rocher üzletekben kb. 15 ezer forintért kapható.

The Body Shop - Coconut body mist

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

The Body Shop Cyprus (@thebodyshopcyprus) által megosztott bejegyzés

Ha nem szeretnél drága parfümöt vásárolni, próbáld ki a testpermeteket. Bár a testpermetek illata jóval kevésbé tartós, nyáron kimondottan jól tud esni, ha naponta párszor felfrissítjük magunkat velük. A Body Shopnak rengeteg kellemes testpermete van, a nyári hangulathoz a kókuszos illat illik leginkább.

A Body Shop boltokban 5000ft körül beszerezhető a 100ml-es kiszerelés.

Laura Biagiotti Roma Uomo

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Laura Biagiotti (@laurabiagiottiofficial) által megosztott bejegyzés

Nyáron mindenki egy kicsit Rómába vágyik, a Roma Uomo pedig elhozza az olasz életérzést. Ez a férfi parfüm természetes, fás illatjegyeket hordoz, a grapefruit, a mandarin és a bazsalikom pedig a mediterrán hangulatért felel.

A 125 ml-es kiszerelés 13.000 forint körül kapható.

Guerlain - Aqua Allegoria kollekció

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Guerlain (@guerlain) által megosztott bejegyzés

Ha luxusra vágynál, próbáld ki a Guerlain Aqua Allegoria kollekció illatait. A kollekcióba tartozó összes parfüm valamilyen természetközeli, gyümölcsös, citrusos, vízparti vagy épp erdőszéli illatot idéz meg. A gránátalmától kezdve a gyógynövényeken át a rózsáig, mindenféle illatot megtalálsz.

Parfümériákban 40.000ft/75ml körül kapható.