2023.6.30 17:12
Olvasási idő 0:59
Kovács M. Dávid

Nem emelnek vádat Travis Scott ellen az Astroworld fesztivál tragédiája miatt

ZENE FESZTIVÁL TRAVIS SCOTT

Tíz halálos áldozatot követelt Travis Scott 2021-es fellépése az Astroworld fesztiválon, ahol egy kilencéves kisfiú is életét vesztette. A rapper ügyvédje azonban azt állítja, hogy az előadó nem felelős a történtekért.

A texasi esküdtszék csütörtökön elutasította a vádemelést Travis Scott ellen a 2021-es Astroworld fesztiválon történt halálos tömegbaleset miatt.

Travis Scott a houstoni Astroworld fesztiválon 2021. november 5-én. Forrás Rick Kern / Getty Images

A rapper ügyvédje, Kent Schaffer elmondta: a döntés nagy megkönnyebbülést jelent védence számára, aki szerinte „soha nem bátorította az embereket arra, hogy olyasmit tegyenek, ami miatt másoknak baja eshet“, ennek ellenére mélyen együttérez a tragédia áldozataival.

Travis nem felelős. Ha büntetőjogi vádat emelnek ellene, az nem enyhíti a fájdalmukat

– mondta az ügyvéd.

Travis Scott azt állítja, hogy a történtek őt is megrázták, a színpadról való leérkezéséig azonban nem volt tisztában a tragédia mértékével. Sokan azonban azt állítják, hogy ő és Drake annak ellenére is folytatta a bulit, hogy a színpadról jól láthatóan élettelen testeket emeltek ki a tömegből.

Kiemelt tartalom
A 2024-es Coachella ruhákban: jetik, cserkészek, punkok és Jézus A 2024-es Coachella ruhákban: jetik, cserkészek, punkok és Jézus 2024.4.23 18:21

Mint ismert, 2021 novemberében több tízezer ember gyűlt össze a houstoni Astroworld fesztiválon, hogy részt vegyenek az alapító Travis Scott koncertjén, ami nem sokkal a kezdés után katasztrófába fulladt. A rajongók hiába könyörögtek segítségért, a rapper (és a többi szervező) mégsem állította le időben a bulit, így több ezren megsérültek, tíz ember meghalt, sokakat kórházba szállítottak vagy a helyszínen láttak el.

A botrányos fellépés legfiatalabb halálos áldozata egy kilencéves kisfiú, a többiek 14 és 27 év közöttiek voltak.

A csütörtöki döntés ellenére Travis Scott még mindig több polgári perrel néz szembe a houstoni koncert miatt, ezek továbbra is aktívak Texas állam bíróságain, bár az egyik áldozat családja tavaly októberében már megegyezett a rapperrel, a megállapodás feltételeit azonban nem hozták nyilvánosságra.

Az Astroworld-tragédiáról és a könnyűzene történetének többi, tragikus kimenetelű tömegrendezvényéről ebben a cikkünkben írtunk:

Kiemelt tartalom
Csak jól szerették volna magukat érezni, de soha nem tértek haza – a könnyűzene történetének legmegrázóbb koncerttragédiái Csak jól szerették volna magukat érezni, de soha nem tértek haza – a könnyűzene történetének legmegrázóbb koncerttragédiái 2022.12.29 14:29