2023.6.29 15:10
Olvasási idő 0:33
Masszi-Rigó Csilla

Egyelőre megmenekülhet a Budapest Jazz Club, de a főpolgármester odapirított a klub vezetésének

KULTÚRA BUDAPEST JAZZ

A Fővárosi Közgyűlés 10 millió forintot ad a klubnak.

Ahogy azt korábban megírtuk, hétfőn a Budapest Jazz Club Facebookon jelentette be, hogy a megemelkedett költségek miatt bezárásra kényszerül a hely, vagyonkezelőjük pedig zárcserével zárta el üzemeltetői elől a klubot. A Jazz Club közvetlen fenntartója a Fővárosi Önkormányzat közszolgáltatási partnere, a Jazzart Közcélú Alapítvány volt 2012 óta. 

A hírre reagálva a Fővárosi Közgyűlés szerdán 10 millió forintos rendkívüli támogatást ítélt meg a klubnak, ráadásul idén ingyen használhatják a fővárosi tulajdonban lévő székhelyüket is – derül ki a 444.hu cikkéből. 

A javaslattal Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere állt elő, aki később Facebookon jelentette be a Budapest Jazz Clubnak kedvező hírt. A főpolgármester azt is leírta, hogy felháborítónak tartja, amiért a klub vezetése azt a hamis látszatot keltette, hogy a pénzügyi problémákat a főváros okozza, miközben sok más klubhoz, színházhoz, előadóművészeti műhelyhez hasonlóan a kormány, pontosabban a kulturális minisztérium vonta meg tőlük a támogatást idén.