2023.6.23 8:42
Olvasási idő 0:41
Kovács M. Dávid

Orbán Viktor tanácsadója reagált Azahriah nyíltan Fidesz-ellenes dalára, amely egy tőle vett idézettel indul

KÖZÉLET AZAHRIAH MAGYAR ZENE POLITIKA ZENE

A miniszterelnök politikai igazgatója, Orbán Balázs azt sugalmazza, hogy a fiatal előadó nem megfelelően értelmezte a szavait.

„Ki uralja egy adott ország médiáját, az eldönti, hogy ki uralja az adott ország gondolkodását, és ezen keresztül, hogy ki uralja az adott országot“ – mondta Orbán Viktor politikai igazgatója, Orbán Balázs a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciáján januárban.

Orbán Balázs Forrás Orbán Balázs / Facebook

A NER működésének egyik tételmondata aztán Azahriah nemrég megjelent Memento című lemezének Four moods 2 című trekkjének nyitányában is visszaköszönt, majd ezt az előadó erősen politikus gondolatai követték. (Például: „a tudattalant mérgezted, így hát rettegésben élnek“; „konzervativ módon ereszkedhettek majd térdre“ stb.)

A másfél milliós YouTube-nézettség felé zakataló szám miatt a Blikk megkereste Orbán Balázst, hogy mit gondol a dalról, és mit érez azzal kapcsolatban, hogy Azahriah őt idézte meg a szám elején. A magyar miniszterelnök politikai igazgatója így válaszolt:

Nyilvánvaló, hogy a művész úr mindig is jobb volt szövegírásban, mint szövegértésben, de ettől függetlenül sok sikert kívánok neki a továbbiakban is!

A megosztónak szánt dalt a 21 éves előadó az egyik legnagyobb slágerének folytatásaként címezte, a dalt a május első napján befutott Memento lemezen lehet hallani, amiről a megjelenése apropóján a Playback Péntekben is írtunk.