2023.6.20 12:45
Olvasási idő 0:40
Masszi-Rigó Csilla

Zebrák lepik el augusztusban a Nyugati teret, a Lánchídra viszont nem mennek autók

UTAZÁS BUDAPEST

Akadálymentesített lesz a Nyugati tér, alig két hónap múlva már a felszínen is biztonsággal közlekedhetnek a gyalogosok és a biciklisek.

Három új gyalogos-átkelőhelyet telepít a Nyugati térre a Budapest Közút Zrt., így augusztustól már a felszínen is körbejárható lesz a budapesti csomópont. A betelepített zebráknak köszönhetően az arra közlekedők a Nagykörúttal párhuzamosan a Bajcsy-Zsilinszky utat és a Váci utat, valamint a Szent István körutat keresztezve is jelzőlámpás, hangjelzéssel kiegészített gyalogátkelőt vehetnek majd igénybe. 

Így változik a Nyugati tér. Forrás BKK

Az előkészítési munkák június 19-én kezdődtek és várhatóan két hónapig tartanak majd, a gyalogosok mellett pedig a kerékpárosok is biztonságosabban közlekedhetnek augusztustól a Bajcsy-Zsilinszky út és a Váci úti kerékpáros útvonal összekötésének köszönhetően. A fővárosi közösségi költségvetésen nyertes fejlesztési ötletek alapján például az Örs vezér terénél, az Astoriánál, valamint a Rákóczi úton a Kazinczy utca és a Szentkirályi utca között kerülhetnek új gyalogos-átkelőhelyek Budapestre. 

Kiemelt tartalom
Világelit fotós képeivel mutatja be Budapestet az egyik legmenőbb nemzetközi magazin Világelit fotós képeivel mutatja be Budapestet az egyik legmenőbb nemzetközi magazin 2023.8.14 13:54

Mindeközben Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere ismertette a Budapesti Lakógyűlés első eredményeit is. Ennek értelmében a válaszadók 79 százaléka fenntartaná a jelenleg is érvényes forgalmi rendet, tehát csak a buszok, a taxisok és a biciklisek hajthatnának át járművel a hídon. A főpolgármester utasításba adta a  Budapesti Közlekedési Központnak, hogy véglegesítsék a Lánchíd forgalmi rendjét.