2023.6.16 13:12
Olvasási idő 0:47
Kovács M. Dávid

"Budapest elfogadó és szabad város" – szivárványos zászló került a Városházára

KÖZÉLET BUDAPEST KARÁCSONY GERGELY LMBTQ

A főpolgármester nyilvános bejegyzésben köszöntötte a Pride-ot, amelyben kifejtette: mindannyiunk érdeke, hogy Budapest sokszínű, elfogadó és szolidáris maradjon.

„Budapest elfogadó és szabad város, Budapest büszke minden egyes polgárára, aki kiáll a saját és mások szabadságáért. Mert senki nem korlátozhatja a másik szabadságát anélkül, hogy azzal a magáét ne csorbítaná. A szeretet, a szerelem szabadsága a legalapvetőbb jog, amit tűzön-vízen át védenünk kell“ – köszöntötte a 150 éves Budapest nevében Karácsony Gergely főpolgármester a 28. Pride Közösségi Fesztivált.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Karácsony Gergely (@karacsony_gergely) által megosztott bejegyzés

A politikus közösségi oldalain közzétett szövegből kiderül: a pénteken induló eseménysorozat megnyitójához időzítve idén is kitűzték a szivárványos zászlót a budapesti városházára. Karácsony szerint Budapest nagyszerűségét a sokszínűsége adja, a főváros a különbözőségekben erőforrást talál, és csak attól félhetünk, akinek nem ismerjük a történetét.

Budapest az önkifejezés és a szabad identitásválasztás városa. (...) Mindannyiunknak megvan a saját Budapestje, és az én Budapestem nem létezik a te Budapested nélkül. Őrizzük meg ilyennek ezt a várost. Őrizzük meg sokszínűnek, őrizzük meg elfogadónak és szolidárisnak. Hogy megőrizhessük szabadnak.

A főpolgármester a posztjaiban ezután úgy fogalmaz: „Magától értetődő, hogy idén is kitűzzük a szivárványos zászlót a Városházára. Magától értetődő, mint két ember szerelme. Magától értetődő, hogy Budapest olyan város, ahol mindenki azt szeret, akit csak akar. Magától értetődő, hogy a Pride örömünnep, a szeretet ünnepe, a szabadság ünnepe.“

Karácsony Gergely teljes bejegyzését itt lehet teljes egészében olvasni.