2023.6.13 10:26
Olvasási idő 0:44
Masszi-Rigó Csilla

Szent Istvánt nem ünnepeljük úgy mi magyarok, ahogy a BTS-t ünnepli Dél-Korea – 10 éves lett az együttes!

ZENE BTS K-POP

Az ország egész héten a 7 fős fiúcsapatot ünnepli.

10 éves születésnapját ünnepli a BTS, a kerek évforduló alkalmából pedig nemcsak a 7 fős fiúbanda, de egész Dél-Korea ünnepel, ráadásul nem kispályás módon. Bár a csapat jelenleg szünetel, mivel két tagjuk is kötelező katonai szolgálatot teljesít, a BTS-rajongók, vagyis az ARMY a világ több különböző pontjáról is Szöulba utazik a héten, hogy a helyiekkel együtt ünnepelhesse a nemzeti kincsnek számító csapatot. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

purple 💜 ocean (@bts.universe0t7) által megosztott bejegyzés

A születésnap alkalmából számtalan BTS-es programra készülnek a héten a helyiek, de több dél-koreai márka is beszáll a szülinapi buliba, így a Samsung, a Hyundai vagy a helyi S-Oil is különleges ajánlatokat kínál a vásárlóknak a BTS-ünnep alkalmából. 

Az olyan nevezetességek, mint a szöuli városháza és a Namsan torony hétfőn lila színben pompáztak (ez a BTS jellegzetes színe), a dél-koreai posta különleges emlékbélyegeket adott ki a BTS debütálásának évfordulójára, Szöul városa pedig a BTS ügynökségével együtt tematikus túrákat szervez a zenekar történetének legmeghatározóbb helyszíneire. 

BTS-színben pompázó épület a Sebitseomon, a Han folyó egyik mesterséges szigetén. Forrás Chung Sung-Jun/Getty Images

Az ünnepségek várhatóan szombaton érik el a csúcspontjukat, amikor a BTS vezetője, RM várhatóan találkozik a rajongókkal – ezt követően pedig tűzijáték lesz a Szöult kettészelő Han folyó közelében.