Hétfő 2022.11.28

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Társadalom
Szécsi Krisztián
2022.11.15 16:56
Olvasási idő  2:25

A lábfétis drága kink - rekordáron kelt el Steve Jobs papucsa

Úgy tűnik, hogy az Apple egykori vezérigazgatója is a feet-kink áldozata lett.

Szécsi Krisztián
2022.11.15 16:56 Olvasási idő  2:25
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
  • 18+
Érzékeny tartalom
  • A cikk tartalmazhat:
  • terméket vagy szolgáltatást 18 éven felüliek számára
  • szex, meztelenség vagy más felnőtt tartalom
  • erőszakos, véres vagy arra érzékenyek számára nem megfelelő tartalom
Vissza a nyitóoldalra

Általában időről időre jön egy hír, hogy valaki ennyi milláért, meg olyan sok pénzért vette meg Lady Gaga leesett műkörmét, Britney Spears terhességi tesztjét, így pedig folyamatosan bebizonyosodik, hogy még mindig van piac a celebritások különböző személyes tárgyaira, relikviáira – vagy legalábbis azokra, amelyekkel bizonyítottan érintkeztek.

 

Ez múlt vasárnap sem volt másként, hiszen a november 13-án, az amerikai Julien's Auctions-ben tartott árverésen valaki maga az Apple társalapítójának, a fekete garbóiról ismertté vált Steve Jobsnak az agyonhordott papucsát vette meg potom 218 750 dollárért (mai árfolyamon: 85 312 500 forint), pedig a Birkenstockot eredetileg 60 és 80 ezer dollár közé becsülték, így a cégtulajdonosnak is igazán nagy meglepetést okozott, hogy a tech-géniusz izzadtságát magába záró lábbeli majd a duplájáért ment el, ami egyébként rekordösszegnek számít, hiszen soha nem fizettek még ennyi pénzt egy papucsért.

 

Forrás: Fotó: JULIEN'S AUCTIONS

 

Igazából pont a felmért érték és az eladási ár közötti különbség mutatja, hogy ebben az esetben talán már nem is egyszerű rajongói elhivatottságról van szó, hogy a tárgy Steve Jobs-hoz tartozott, hanem a lábakra épülő és egyre csak növekvő iparról.

 

OnlyFans és FeetFinder

Az OnlyFans-t (OF) szinte biztos, hogy nem kell bemutatni. A 2016-ban indított cég nagyon egyszerű mechanizmuson működik: előfizetsz mások legyártott kontentjeiért. Instagramon is, de főleg Twitteren találkozhatunk OF-előfizetést reklámozó közszereplőkkel, akik által gyakorta a szexuális tartalmakat kötjük a platformhoz, mint amit magyar viszonylatban a botrányairól híres Bish Bharbie vagy a VV10 villalakója, Ollári Robi is csinál, pedig nem feltétlenül kell levetkőznünk az előfizetőkért.

Steiner Kristóf és párja, Nimrod Dagan például ugyanazt a spirituális életérzést propagálják az oldalon, mint Instán, ám internetes munkásságukat azért helyezték át az Onlyra, mert így könnyebben szűrhetők az abuzív és bántó kommentek, de kontentjeik továbbra is főként a vegán konyhára és a görög mindennapjaikra összepontosítanak.

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Nimi (@nimrodagan) által megosztott bejegyzés

 

 

A láb-tartalmakra való masszív igény is az OnlyFans-szel együtt emelkedett fel, hiszen a pénzkeresés egy olyan formáját jelenti, amihez nem kell felvállalnod az arcodat, de sok esetben még a testedet sem, viszont a lábfétis, például az amerikaiak esetében, mindig a top 10 leggyakoribb kinkek között van.

 

Forrás: Fotó: FeetFinder

 

Az OnlyFans-en túl azok, akik feet pic-ből igyekeznek megélni, sokszor a FeetFinder-t szokták reklámozni, hiszen az oldal ténylegesen csak a lábkontentekre specializálódik és gyakorlatilag ugyanúgy működik, mint az OnlyFans, bár sokan panaszkodnak, hogy kevésbé megbízható.

Jelenleg 515 kategóriában lehet képet, illetve videót feltölteni és az oldal statisztikái szerint napi 1 millió új tartalom kerül kibocsátásra a felületre.

 

Nem éppen könnyű pénz

Akármilyen egyszerűnek is tűnik, hiszen akárki képes a saját lábáról képeket csinálni, ezt is rendesen ki kell tanulni. Nyilván, ahogy egy kereskedő is mindig próbálja a saját portékáját a lehető legkívánatosabbnak feltűntetni, itt is célszerű nem kaputelefonos minőséggel ellőni a fotókat, szóval egy idő után mindenképpen profi fotóssal, de minimum egy decens kamerával kell dolgoznod. Plusz jobb minél változatosabb körülményeket teremteni: fotók zokniban, fotók harisnyában, fotók zokni és harisnya nélkül, valahol megfogod a lábad, valahol testápolót kensz rá vagy olyan is kell, ahol állsz és ahol ülsz. Az említett 515 kategóriából biztosan lehet inspirálódni.

 

Forrás: Fotó: Sharland / Contributor

 

Ezenfelül a profi lábas tartalomgyártók mindig felhívják a figyelmünket, hogy nem lesz ebből azonnal pénz. Sőt az elején inkább deficites lesz a vállalkozás, utána meg majdhogynem teljes állásban kell a lábfétisesek fantáziáját kielégítened, ami mellett jó, ha Twitter-en és Instagram-on is reklámozod munkásságod, máskülönben a kutya nem fog tudni a profilodról. Így viszont meg van rá az esély, hogy előbb vagy utóbb mások is tudomást szereznek mellékfoglalatosságodról, ez pedig még mindig tabunak számít társadalmunkban.

 

Hogy hogyan alakul az ipar vagy miként hat az OnlyFans a fiatal generáció munkával való kapcsolatára, még nem tudni pontosan. Viszont, mivel nem feltétlenül igényel bármiféle kvalitást a hasonló oldalak használata, viszont rengeteg influenszer és közszereplő árul magáról extrább tartalmakat, sokan már most ebben látják a karrierépítés lehetőségét.

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  Fotó: JULIEN'S AUCTIONS;
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában társadalom
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra