2023.6.8 9:16
Olvasási idő 0:48
Masszi-Rigó Csilla

D*ghatatlannak titulálták 16 évesen Elle Fanninget, ezért nem kapott meg egy szerepet

TÁRSADALOM HOLLYWOOD

A 25 éves színész a The Hollywood Reporternek beszélt arról, hogyan próbálták meg őt már egészen fiatalon szexualizálni.

Ma már csak nevet rajta, Elle Fanning története azonban ékes példája lehet annak, hogyan próbálja meg az amerikai filmes világ már az egészen fiatal színésztehetségeket is szexualizálni. A most 25 éves színész a Hollywood Reporternek adott interjújában mesélt arról, hogy 16 évesen azért esett el egy szereptől, mert a film készítői dughatatlannak találták őt. 

Elle Fanning Forrás Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic

„Még sosem meséltem el ezt a történetet, egy filmben próbáltam ki magam” – mesélte. 

„Nem kaptam meg a szerepet, nem is hiszem, hogy valaha is megcsinálták a filmet, de egy apa-lánya road trip-vígjáték lett volna. Nem az ügynökeimtől hallottam az okot, ők nekem nem mondtak el ilyeneket – és ez a szűrő rendszer nagyon fontos, mert valószínűleg sokkal több káros megjegyzést is kiszűrtek nekem – ez az egy azonban eljutott hozzám. Tizenhat éves voltam, és egy ember azt mondta: 'Ó, azért nem kapta meg az apa-lánya road trip vígjátékot, mert b*szhatatlan'.”

Kiemelt tartalom
Korkülönbség a filmvásznon: miért nem öregedhetnek meg a nők Hollywoodban?  Korkülönbség a filmvásznon: miért nem öregedhetnek meg a nők Hollywoodban? 2024.2.29 18:07

Ez a kultúra mindenütt jelen van, többek között Millie Bobbi Brown, Scarlett Johansson és Sidney Sweeney is nyilatkozott már arról, milyen sértegetéseket kellett elviselniük több forgatás alkalmával is, Fanning azonban azt mondja, nem hagyta, hogy az ilyen megjegyzések megváltoztassák, hogyan értékeli magát színészként.

„Ez annyira undorító, de most már tudok rajta nevetni, hogy micsoda undorító disznó, aki ilyet mond!”