2023.6.5 0:27
Olvasási idő 1:00
Masszi-Rigó Csilla

Bejelentette visszavonulását Zlatan Ibrahimovic

SPORT FOCI ZLATAN IBRAHIMOVIC

A svéd legenda vasárnap jelentette be, 41 évesen visszavonul.

Érzelmes este volt a San Siróban, ahol a Milan a Verona elleni 3-1-es győzelemmel zárta a szezont a Serie A utolsó fordulójában. A Milan játékosa, Zlatan Ibrahimovic korábban megsérült, így nem vehetett részt a meccsen, amely úgy tűnik, utolsó alkalom volt a profi focizásra a most 41 éves futballista számára. 

A végső sípszó után hősies búcsút vett tőle a San Siro közönsége, a klubvezetők és a csapattársai is, ezzel hivatalossá vált, amiről már korábban sokan beszéltek, hogy a szezon végével a svéd világklasszis visszavonul. 

Ibra a könnyeivel küszködve mondott beszédet, sok szurkoló a lelátón és néhány csapattársa, köztük Sandro Tonali is könnyekben tört ki.

„Amikor először érkeztem, boldogságot adtatok nekem, másodszor pedig szeretetet. Szeretném megköszönni a családomnak és a hozzám közel állóknak a türelmüket. Szeretnék köszönetet mondani a második családomnak. A játékosoknak, az edzőnek és a stábnak a felelősségért, amit rám bíztak. Szeretném megköszönni a rendezőknek a lehetőséget, amit adtak nekem.Végül, de nem utolsósorban, szívemből szeretnék köszönetet mondani nektek, szurkolóknak. Tárt karokkal fogadtatok, és egész életemben Milanos leszek. Itt az ideje, hogy búcsút mondjak a futballnak, de nem nektek. Ez túl nehéz, túl sok az érzelem. Még találkozunk. Forza Milan és viszlát.”

Kiemelt tartalom
„A Wembley-ben állva mintha az utolsó kívánságom teljesült volna“ – Interjú Siklósi Petrával, aki a Nottingham Forestet is fotózta „A Wembley-ben állva mintha az utolsó kívánságom teljesült volna“ – Interjú Siklósi Petrával, aki a Nottingham Forestet is fotózta 2024.2.24 10:12

Zlatan 2020-ban tért vissza az AC Milanhoz, ahol már korábban, 2010 és 2012 között is játszott. A focistától a nézők egy egyszer GODbye-felirattal búcsúztak.