2023.6.1 9:56
Olvasási idő 0:26
Szöllősi Anna

Lemondott Rácz Zsófia miniszteri biztos, korábbi fiatalokért felelős helyettes államtitkár

KÖZÉLET POLITIKA

Szerda este viharos gyorsasággal mondott le miniszteri megbízásáról Rácz Zsófia miniszteri biztos, aki pályafutását fiatalokért felelős helyettes államtitkárként kezdte.

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter tegnap este visszavonta Bódi-Rácz Zsófia kinevezését. Indoklás nem volt, csupán annyi, hogy „lemondására tekintettel” szűnt meg a jogviszonya.

Rácz Zsófia mindössze 22 évesen, egyetemistaként lett a fiatalokért felelős helyettes államtitkár Novák Katalin jelenlegi köztársasági elnök, akkori családügyi államtitkár alatt még 2019-ben, úgy, hogy nem volt még diplomája. Míg korábban jogász vagy közigazgatási végzettséghez kötötték a helyettes államtitkári poszt betöltését, a dolgot megoldották okosba', és törvényt módosítottak az egyetemista lány kinevezése érdekében. 

Rácz helyettes államtitkári tisztsége tavaly nyáron megszűnt, de nem kellett sokáig szomorkodnia, mert Navracsics felkérte miniszteri biztosnak. Rácz feladata az volt, hogy országot járjon és begyűjtse a fiatalok véleményét, például arról, hogy milyen infrastrukturális beruházásokat látnának szívesen.