2023.5.30 9:26
Olvasási idő 0:34
Maier Péter

„Ti, srácok, igazi idióták vagytok“ – mondta Billie Eilish, aki úgy érzi, bárhogy öltözik, sose lesz jó

ZENE BILLIE EILISH

Régen azért szekálták, mert „fiúsan“ öltözött, most azért, mert „kiárusítja magát“.

Később törölt Instagram-sztoriban kelt ki magából Billie Eilish, amiért folyamatosan szekálják az interneten az öltözködése miatt. Köztudott, hogy a korunk egyik legnagyobb popsztárjává avanzsált énekesnő korábban inkább „fiúsnak“ (ha még létezik ilyen 2023-ban, minden ruha uniszex amúgy – a szerk.) titulált ruhákat viselt, aztán hirtelen váltott egyet, és elkezdett „nőiesebben“ öltözködni. Billie szerint bármit csinál, úgyis kapja az ívet az interneten, amire így reagált:

A karrierem első 5 évét azzal töltöttem, hogy ti, bolondok abszolút megsemmisítettetek, amiért fiús voltam, és úgy öltözködtem, ahogy. Folyamatosan azt mondtátok, hogy »dögösebb lennék, ha nőként viselkednék«. Most, amikor már elég kényelmesnek érzem, hogy bármi nőieset vagy rám illeszkedő dolgot viseljek, »megváltoztam és kiárusítottam magam«. Ti, srácok, igazi idióták vagytok

– fogalmazott az énekesnő. 

Billie ezután több Instagram-sztorit is megosztott, amelyekben cinikus hangvételben arról írt, a nők sokoldalúak, és időnként másképpen akarják kifejezni magukat, mint azelőtt. Gondolatait a „nőgyűlölő zakkantaknak” címzett káromkodással zárta. 

Billie Eilish a 2023-as MET-gálán Forrás Cindy Ord/MG23/Getty Images for The Met Museum/Vogue