2023.5.25 15:38
Olvasási idő 0:46
Masszi-Rigó Csilla

Itt az idő, a hét végéig ingyen megnézheted a Macskafogó mindkét részét

FILMEK + SOROZATOK

Ternovszky Béla 80 éves lett!

A 80 éves Ternovszky Béla munkássága előtt tiszteleg a Filmio, amelyen csütörtöktől vasárnapig ingyenesen nézhető a Macskafogó mindkét része, és egy animációs fekete komédia.

Vasárnapig ingyen megnézhető a Macskafogó mindkét része. Forrás Pannonia Entertainment


A streamingplatformon minden idők egyik legsikeresebb magyar rajzfilmje, a Macskafogó és folytatása, a Macskafogó 2. - A sátán macskája, valamint a Modern edzésmódszerek című 1970-es rövidfilm lesz ingyenes – derül ki az NFI közleményéből. Ternovszky Béla, a Kossuth- és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező, érdemes művész május 23-án ünnepelte 80. születésnapját.


A Macskafogó, Ternovszky Béla első egészestés alkotása 1986-os bemutatásakor több mint négy és félmillió nézőt vonzott, a következő évben Oscar-delegált lett és azóta is az egyik legnépszerűbb rajzfilm, korosztálytól függetlenül. A macska-egér civilizáció közegébe helyezett akcióvígjáték a Csillagok háborúja és a James Bond-szérián ironizál, legendás figurái, gyakran idézett párbeszédei hivatkozási alappá váltak. A húsz évvel későbbi folytatás 2008-ban a legnézettebb magyar mozifilm lett. A Macskafogó 2. – A sátán macskája forgatókönyvét szintén Nepp József írta.


Mint a közleményben írják, a Filmio gyereknapi rajz- és ifjúsági filmválogatásában olyan régi kedvencek szerepelnek, mint a Vuk, a Lúdas Matyi, a Szaffi, a Vízipók-Csodapók, a János vitéz, illetve a Vili, a veréb, az újabb alkotások közül pedig a népszerű Kufli-filmek, a Salamon király kalandjai, vagy a Lengemesék.