2023.5.17 13:24
Olvasási idő 0:57
Szécsi Krisztián

Úgy tűnik, véget ér a Family Guy – Seth MacFarlane leáll a sorozattal

FILMEK + SOROZATOK FAMILY GUY SETH MACFARLANE

A sorozat atyja 21 évadon keresztül kísérte el Peter Griffint.

A többszörös Emmy-díjas Seth MacFarlane, a Family Guy, valamint az Amerikai fater atyja, s a sorozatok készítői, Brian Boyle és Matt Weitzman, Rich Appel és Alec Sulkin megerősítették a hírt, miszerint amíg a Writers Guild of America (WGA) sztrájkol, egyikük sem fog tovább dolgozni az adott sorozaton.

Forrás Michael Tran Archive / Contributor

MacFarlane gyakorlatilag a sztrájk első napja óta folyamatosan az élvonalban harcol, bár ez talán nem is tűnhet túl nagy meglepetésnek lévén, hogy a 2007-2008-as tömeges televíziós munkabeszüntetések során is a legnagyobb szószólója volt a médiás szakszervezeteknek. Lépésével nyilván nyomást gyakorolna a televíziós piacra, bár nagyon úgy tűnik, hogy a Fox egy ideig nem fogja megérezni döntésének következményeit. A Family Guy 21. évadja pont május 7-én futott ki, szóval most alapvetően is parkolópályára kényszerülne, bár a Fox berendelte a 22. és a 23. évadot is. Ami az Amerikai fatert illeti, az már más tészta. A sorozat 20. évadjának sugárzását március végén kezdte meg a csatorna, ám még messze van a vége. A hírek szerint három hónapra elegendő forgatókönyvvel még mindenképpen rendelkezik a művészeti csoport, ám hogy utána milyen irányt is vesz Stan Smith története, az kérdéses.

Kiemelt tartalom
Így nézne ki a Family Guy, ha „valódi” emberek szerepelnének benne Így nézne ki a Family Guy, ha „valódi” emberek szerepelnének benne 2023.1.23 18:10

Május 1-jén a WGA jelentette be, hogy egyhangúlag a munkabeszüntetés mellett dönt, miután az amerikai stúdiók és televíziós csatornák ellenálltak az új szerződéses követeléseiknek.

A szervezet közleményben hozta nyilvánosságra, hogy nem sikerült a hathetes tárgyalási folyamatok végére megállapodniuk az Amazonnal, sem az Apple-lel, sem a Discovery-Warnerrel, a Disneyvel, a Paramounttal, a Sonyval, az NBC Universallal, de még a Netflixszel sem.