2023.5.12 14:53
Olvasási idő 0:31
Szécsi Krisztián

A nyíregyházi orvos szexért cserébe írt ki fogyásra alkalmas gyógyszert egy budapesti nőnek – Bíróság előtt felelnek

KÖZÉLET MAGYARORSZÁG

Sajnos hazánkban is egyre többen kívánnak gyors eredményeket elérni szemaglutidos készítményekkel.

Büntetőeljárás indult vesztegetés vádjával egy budapesti nő és egy nyíregyházi háziorvossal szemben, írja a police.hu.

Kiemelt tartalom
Rárepültek a cukorbetegek gyógyszerére a fogyni akarók, pedig az nem olyan egyszerű - Itthon is hódít a szemaglutid Rárepültek a cukorbetegek gyógyszerére a fogyni akarók, pedig az nem olyan egyszerű - Itthon is hódít a szemaglutid 2023.1.25 16:04

Amint az a nyomozási adatokból kiderül, 2023. március 6-án a 43 éves nő felvette a kapcsolatot egy háziorvossal, akitől azt kérte, hogy szexuális szolgáltatás ellenében írjon fel neki egy fogyást elősegítő gyógyszert, amelyre ő alapvetően nem lenne jogosult, mivel azt cukorbetegek kezelésénél alkalmazzák. Egy nappal később az e-receptet ki is váltotta. Házkutatás után a hatóságok megtalálták és lefoglalták a készítményeket. Mind a nő, mind az orvos szabadlábon védekezhet, ám a büntetőeljárást megkezdték ellenük.

A szemaglutid körüli mizéria sajnos hazánkban is egyre népszerűbbnek számít. A tengeren túlon, főként a celebek és influenszerek fogyni vágyása miatt rendkívül komoly készlethiány alakult ki az Államokban, így gyakorlatilag emberek millióinak élete került végveszélybe. Bővebben itt olvashattok tőlünk, hogy mi is pontosan ez a „csodaszer“.