2023.5.3 14:26
Olvasási idő 0:45
Szécsi Krisztián

BTS egyik tagja kosárlabda-karrierbe kezd, ráadásul az NBA-vel

ARCOK BTS K-POP KOSÁRLABDA NBA

Az amerikai Nemzeti Kosárlabda Szövetség egyre inkább nyit a világ más nemzetei felé is.

BTS-fanok, figyelem! A K-pop zenei színterén túl a formáció egyik tagja egy egészen új területet készül meghódítani, még pedig a kosárlabdapályán fog nagyot zsákolni. A fiúbanda egyik legnépszerűbb énekese, Suga az amerikai Nemzeti Kosárlabda Szövetséggel (NBA) lép szerződésre, így pedig ő lesz a szervezet legújabb nagykövete.

Forrás Kevork Djansezian / Contributor

„A zene és a kosárlabda fiatalkorom óta nagy szenvedélyem, és így, hogy az NBA nagykövetévé választott, egy álmom válik valóra. Izgatottan várom, hogy láthassátok azokat a projektjeimet, amelyeket a ligával közösen tervezek“ – nyilatkozta a hírrel kapcsolatban Suga.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

SUGA of BTS 민윤기 (@agustd) által megosztott bejegyzés


A promóciós tevékenységeken túl az énekes-dalszerző látható lesz több amerikai és ázsiai kosárlabdameccsen is. Legutóbb a Dallas Mavericks január 12-i Los Angeles Lakers elleni mérkőzésén találkozhattak vele rajongói. Ezentúl a liga hivatalos támogatója lesz Suga igen fura elnevezésű, mely semmiképpen sem összekeverendő a második világháborús normandiai eseményekkel, D-Day turnéjának s Agust D című szólólemezének.

Az NBA még soha nem volt ennyire népszerű a külföldi sportrajongók körében, és kvázi maga a játék sem volt még soha ennyire „nemzetközi“. A 2022-23-as elején például a játékosok között összesen 120 nemzetközi játékos szerepelt 40 különböző országból. Az alapszakasz végén például a meccsenkénti pontok és a lepattanók tekintetében sem amerikai játékosok vezették a listákat.