2023.5.2 13:01
Olvasási idő 0:40
Maier Péter

Rory Gilmore útját a járja a magyar diák – kiderült, melyik amerikai egyetemet választotta Szepesi Mór

KÖZÉLET EGYETEM

Több amerikai topegyetemre felvették volna Magyarországról, ezek közül a Yale-t választotta.

A Yale-en folytatja tanulmányait Szepesi Mór magyar diák, akit több borostyán ligás egyetemre is felvettek volna, a Princetonnal és a Columbiával szemben ő ugyanakkor a connecticuti iskolát választotta, ahova olyan emberek jártak, mint George W. Bush, Bill Clinton vagy Jodie Foster.

Szepesi Mór a Telexnek azt mondta, egy megérzés döntött nála az egyetemek között. „A Yale-en nagyon jó lehetőség van arra, hogy aki alapképzésen tanul, az is akár nobeldíjas professzorokkal tudjon személyesen konzultálni. A Columbián meg más nagyobb egyetemeken erre nincs feltétlen lehetőség, csak azoknak, akik már nem alapképzést végeznek. Másodszor, azt is néztem, hogy milyen külföldi program lehetőségek vannak, mert fél évet szeretnék eltölteni Ázsiában. A Yale-en van a legtöbb lehetőség különféle országokban, például Szingapúrban közgazdaságtant tanulni”

– mondta a lapnak a 17 éves fiatal, aki a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola végzőse, aki óvodás kora óta angolszász intézményekben tanult, diáktanácsi elnök volt, önkénteskedett Szenegálban, és megalapította iskolája vitaklubját. Hosszú távon egyébként az ott megtanultakat itthon tervezi hasznosítani, a Telex szerint a srác számára fontos, hogy fejlődjön a hazai vitakultúra.

A Yale Egyetem történelmi épülete Forrás Getty Images