2023.4.29 10:19
Olvasási idő 1:02

Elhunyt Vágó István

ARCOK

Váratlanul meghalt Vágó István – adta hírül közleményben pártja, a Demokratikus Koalíció. A korábbi műsorvezető 74 éves volt.

„A sikeres televíziós, az ország egykori legnépszerűbb vetélkedőjének vezetője, a Szkeptikus Társaság alapítója, a Demokratikus Koalíció elnökségében sok-sok éven át dolgozó társunk örökre itt hagyott minket. A tényekért, a tudományért, a rációért és a szabad, európai Magyarországért folytatott küzdelmét mostantól nélküle kell folytatnunk” – írták.

„A Demokratikus Koalíció Vágó Istvánt saját halottjának tekinti, a párt közössége, politikusai, kollégái, támogatói osztoznak a család gyászában. István, nyugodj békében!”

Forrás RTL Klub

Vágó István 1949-ben született Budapesten. Édesapja egykor katolikus papnak készült, a pesti Érseki Katolikus Gimnáziumban tanított. Békéscsabai születésű édesanyját a második világháborúban zsidó származása miatt családjával együtt Auschwitzba deportálták, ahonnan édesapja, nagyszülei és testvére már nem tértek vissza. Vágó István gyógyszer-vegyészmérnöknek tanult, majd a MEDIMPEX külkereskedelmi vállalatnál dolgozott. Képzett idegenvezető, de ezt a szakmát sosem gyakorolta.

1976-ban jelentkezett a Magyar Televízió által meghirdetett Riporter kerestetik vetélkedőbe, ahol Vitray Tamás a döntő után felajánlotta neki egy barkochbajáték vezetését. Ezt követően több vetélkedőt is vezetett:

- Grétsy Lászlóval közösen vezette 1987-től 1997-ig az Álljunk meg egy szóra! c. nyelvművelő műsort.
- 1997-től rövid ideig a TV2-nél volt, ahol a Mindent vagy semmit című műsort vezette, amit még a Magyar Televízióban kezdett, 1993-ban.
- 2000-től 2007-ig a Legyen Ön is milliomos! néven ismert műsort vezette.
- 2007. november 5-étől a Pókerarc című vetélkedőt vezette Sebestyén Balázzsal.
- 2008-as év első felében ismét a némileg megváltozott Legyen Ön is milliomos!-nak volt a házigazdája.
- 2009 szeptemberében Párbaj címmel a TV2 televíziós csatornán új vetélkedőműsor indult, amelynek játékmestere Vágó lett.
- 2012. március 26-tól néhány hónapig az átVágó című műsort vezette a STORY4-en, amit saját maga talált ki.
- A Partizán műsorában nemrég Vágó István Gundel Takács Gáborral beszélgetett a kvízműsorokról.