2023.4.24 15:48
Olvasási idő 0:39
Szécsi Krisztián

Tabuk nélkül: Menstruáció alatt igazoltan hiányozhatsz erről a budapesti egyetemről

KÖZÉLET FELSŐOKTATÁS MENSTRUÁCIÓ MENSTRUÁCIÓS SZEGÉNYSÉG OKTATÁS

„Reméljük, hogy ez segítséget jelent az érintetteknek“ – írja az egyetem honlapján.

Úgy néz ki magyar társadalmunk kezdi végre meghallani, amit nőtársaink már évek óta próbálnak megértetni velünk. Legalábbis erre utal a budapesti székhelyű International Business School (IBS) legújabb rendelkezése, melynek értelmében a menstruációs görcsök és az ezzel járó nehézségek hiányzást igazoló tényezőnek számít.

Az önbevallásos alapon történő hiányzás erre vonatkozó bevezetése egyedülálló a felsőoktatási intézmények körében, így mondhatni az IBS a világelsők között van.

Az egyetem honlapján közétett felhívás értelmében a menstruáció az ezzel járó távollét a megengedett hiányzási kvóta feletti igazolt hiányzásnak számít. 

Forrás BSIP / Contributor

„Az International Business School-ban a hallgatók menstruációs szabadságának biztosítása először a diákönkörmányzatnál merült fel. Köszönjük nekik, hogy felhívták a figyelmünket erre a fontos kérdésre. Tudomásunk szerint ezzel a lépéssel az IBS a felsőoktatási intézmények között az elsők között van jelenleg a világon, amely a menstruációt enyhítő körülményként kezeli hiányzások esetén. Reméljük, hogy ez segítséget jelent az érintetteknek, továbbá felhívnánk a figyelmüket a menstruációs fájdalom okaival foglalkozó Együtt Könnyebb Női Egészségért Alapítványra, akik további segítséget és információt tudnak nyújtani” – írja az IBS felhívásukban.