2023.4.20 14:48
Olvasási idő 0:40
Kovács M. Dávid

Gulyás: Amíg a Fidesz kormányoz, nem lesz legális a fű Magyarországon

KÖZÉLET GULYÁS GERGELY KÁBÍTÓSZER POLITIKA

A fideszes politikust a kormányinfón kérdezték arról, hogy legalizálhatják-e a marihuánafogyasztást Magyarországon. Közben a Kutyapárt tüntetést szervez a Madách térre.

Amíg ez a kormány van hivatalban, addig nem legalizálják a marihuánát Magyarországon – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón 2023. április 20-án. Forrás Bruzák Noémi / MTI

A fideszes politikust április 20-án, a marihuánafogyasztás összekacsintós ünnepén, kérdezték arról, hogy legalizálhatják-e a füvezést Magyarországon. Az ügyben egyébként a Magyar Kétfarkú Kutya Párt szervezett tüntetést a budapesti Madách térre. A 24.hu közvetítése szerint Gulyás ezután hozzátette: mivel a budapesti megmozdulást a viccpártként számon tartott Kutyapárt szervezi, úgy véli, ezt a humor részének kell tekinteni.

„Egy ideje a Kutyapárt szokott kiállni a marihuána jogaiért. (...) A fű legalizálásán túl célunk egy okos drogpolitika: kevesebb stressz, hazugság és képmutató, betarthatatlan törvény, több realitás és szociális ellátórendszer. (...) Zavar minket szmókerek kriminalizálása, az orvosi marihuána ellentmondásos szabályozása és a kender növény démonizálása is“ – írja a Kutyapárt az esemény Facebook-oldalán.

Kiemelt tartalom
Ki az a Vlagyimir Putyin? Ki az a Vlagyimir Putyin? 2024.4.14 9:54

A Kutyapárt tüntetésén a beszédek mellett koncertek is lesznek, több előadó is fellép majd a Madách téren. „Megnyugtatásul: eddig senkit nem vittek el a demonstráció miatt.
Lelkesítésnek: most lehet tényleg velünk lesz Snoop Dog!“ – írják a délután négykor kezdődő tüntetés oldalán.