2023.4.20 12:13
Olvasási idő 0:36
Kovács M. Dávid

Sorozat készül az Alkonyatból, amibe a könyveket jegyző Stephanie Meyers is beszáll

FILMEK + SOROZATOK SOROZATOK TWILIGHT

A Harry Potter tévésorozattá bővítése után itt egy újabb nagy bejelentés: az egyik legnagyobb filmes szaklap információi szerint a Twilight-sagából ismert Edward és Bella kalandjait is sorozatként élhetjük újra.

Egy Alkonyat-tévésorozat fejlesztésén dolgoznak a Lionsgate-nél, értesült a produkcióhoz közeli forrásokból a Variety.

Kristen Stewart és Robert Pattinson az "Alkonyat – Hajnalhasadás" című filmben. Forrás Pro Video Film & Distribution Kft.

Noha a Lionsgate még nem erősítette meg az értesülést, az amerikai filmes szaklap fülese szerint a sorozat Stephanie Meyers amerikai írónő azonos (eredetileg: Twilight)  című könyvsorozatán alapulna, amelyből korábban az ötrészes filmes franchise is készült.

Mivel a projekt még nagyon korai szakaszában jár, egyelőre sem az írók személye, sem a csatorna/streamingplatform nem ismert, a Variety információi szerint az executive producerek Erik Feig és Wyck Godfrey lesznek – utóbbi gyártócége dolgozott mind az öt Alkonyat-filmen is.

A szaklap információi szerint a könyvsorozatot jegyző Stephanie Meyers szintén csatlakozhat a projekthez, a szerepe egyelőre azonban nem ismert.

Az Alkonyat ötlete az írónő álmában fogant meg, majd 2005 és 2008 között négy regényt írt belőle, amelyekből 2008 és 2012 között öt film forgott Robert Pattinson és Kristen Stewart főszereplésével – ezek több mint hárommilliárd dollárnyi bevételt hoztak világszerte. Meyer közben újabb könyvekkel gyarapította a vámpírok világát.