2023.4.19 16:45
Olvasási idő 0:36
Masszi-Rigó Csilla

Kiderült, az NBA játékosai szerint ki a legnagyobb király a kosárlabdában

SPORT KOSÁRLABDA MICHAEL JORDAN NBA

A The Athletic magazin felmérést készített arról, kit tartanak az olvasók minden idők legjobb kosárlabdázójának. Lehet tippelni, ki nyert...

A The Athletic magazin anonim felmérésben kérdezett meg 103 jelenlegi NBA-játékost arról, kit tartanak minden idők legjobb kosárlabdázójának. Sokak számára nem lett meglepő a végeredmény, hiszen a szavazatok 58,3%-a szerint Michael Jordan lett a GOAT (Greatest Of All Time), a dobogó második fokán 33%-kal LeBron James, a harmadik helyen pedig Kobe Bryant végzett. A szavazás során a mesterhármas mellett még két játékosnak, Bill Russellnek és Tracy McGradynek sikerült bekerülnie a legjobbak közé. 

Michael Jordan a GOAT Forrás Photo by B Miller/Bruce Bennett Studios via Getty Images Studios/Getty Images

A magazinnak az egyik névtelen NBA-játékos azt nyilatkozta, számára Michael Jordan a legbiztosabb játékos a világon, vele meccset csak és kizárólag nyerni lehet. 

A felmérésben több kérdést is feltettek a játékosoknak, így például azt, ki a liga legjobb védje és a leginkább alulbecsült játékosa. Érdekesség, hogy mindkét posztra Jrue Holiday-t jelölték ki, a legszeretettebb, legnagyobbra becsült edző pedig nem más lett, mint Gregg Popovich. A liga legrettegettebb játékosa James Johnson lett 41,1%-kal, a legtöbb trash talkot folytató játékosnak pedig  Draymond Greent választották.